14 mei 2014
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe

Renault introduceert Megane RS 275 Trophy

Autozine
14 mei 2014 | Renault zet een traditie van exclusieve sport-versies voort met de Megane R.S. 275 Trophy. Deze gelimiteerde uitvoering levert een vermogen van 275 pk (202 kW). Renault Sport voorziet de auto van een ultrasportieve uitrusting, in samenwerking met Akrapovič (uitlaatsysteem), Öhlins (schokdempers) en Michelin (banden).
KwikFit
 

De Renault Mégane R.S. dankt zijn wegligging aan het Cup-onderstel met een differentieel met beperkte slip. Ook de Mégane R.S. 275 Trophy is standaard voorzien van het Cup-onderstel. Voor het eerst werkt Renault Sport echter samen met demperspecialist Öhlins, om de optie van instelbare Road / Track-dempers te kunnen aanbieden.

Renault Megane Coupe

De ingenieurs van Renault Sport hebben de tweelitermotor voor de Mégane R.S. 275 Trophy nog eens 10 pk (7 kW) extra vermogen gegeven. Het verbruik en de CO2-emissie zijn niet gewijzigd (7,5 l/100 km en 174 g CO2/km). Het maximumkoppel bedraagt 360 Nm. Liefhebbers zullen het sportieve geluid waarderen van het titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, met een koolstofvezel eindstuk.

Voor wie met zijn Mégane R.S. 275 Trophy regelmatig het circuit opzoekt, biedt Renault Sport Michelin-banden van het type Pilot Sport Cup 2 als optie aan. Michelin ontwikkelde deze banden specifiek voor de sportieve hatchback. Zwarte Speedline Turini 19-inchwielen, ook gebruikt voor de wedstrijdversies van de Renault Mégane, staan ook op de optielijst.

De kenmerkende F1-spoiler is uitgevoerd in de kleur Platine Grey. Aan de zijkant van de carrosserie zijn Trophy-emblemen aangebracht. De kleur Platine Grey komt ook terug in de geblokte vlag aan de onderkant van de portieren. Het productienummer op de instaplijsten benadrukt de exclusiviteit van het model. 

Renault Megane Coupe

De met leder en Alcantara beklede Recaro-kuipstoelen zijn afgewerkt met rode stiksels, net als de achterbank. In de hoofdsteunen is het Renault Sport-logo gestikt.

De Renault Mégane R.S. 275 Trophy komt in twintig landen wereldwijd op de markt, waaronder Australië, het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Duitsland en Zuid-Afrika. Het model wordt niet in Nederland geleverd.