26 juni 2013
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe

Renault introduceert Megane RS Red Bull Racing RB8

Autozine
26 juni 2013 | De Renault Mégane R.S. is tijdelijk leverbaar als Série Limitée Red Bull Racing RB8. Deze speciale uitvoering verwijst naar het Formule 1-team dat rijdt met Renault-motoren. De Red Bull Racing-versie kost 41.990 euro en combineert unieke details met een extra complete uitrusting. Bestellen kan tot en met 23 augustus 2013.
KwikFit
 

De kopers van een Mégane R.S. Série Limitée Red Bull Racing RB8 zijn verzekerd van een speciale versie met talloze verwijzingen naar het Formule 1-team. Het model is uitgevoerd in de exclusieve lak Bleu Crépuscule, terwijl de instaplijsten, de vloermatten en de Recaro-sportstoelen zijn voorzien van het Red Bull Racing-logo.

Renault Megane Coupe

Deze Série Limitée is ook te herkennen aan de Red Bull Racing-logo's aan de zijkant en op de achterklep, aan de lichtmetalen 19-inchwielen van het type 'Steev Noir Briljant' en aan de in grijs uitgevoerde vleugelvormige spoilerlijst aan de voorzijde. Het exclusieve karakter van de Renault Mégane R.S. Série Limitée Red Bull Racing RB8 wordt extra benadrukt door de genummerde Série Limitée-badge op de middenconsole.

Geheel in lijn met het extra sportieve in- en exterieur is de Red Bull Racing-versie standaard uitgevoerd met het Cup-chassis, een sperdifferentieel en rood gekleurde Brembo-remklauwen.

Nieuw is de Renault Sport Monitor 2.0. Dit geïntegreerde systeem is uitgebreider dan de huidige R.S. Monitor 1.0 en is speciaal voor de Serié Limitée Red Bull Racing RB8 ingericht met een Red Bull-interface. Via de R.S. Monitor kan de bestuurder verschillende gegevens en parameters van de auto raadplegen. In tegenstelling tot voorheen maakt de R.S. Monitor onderdeel uit van R-LINK, waardoor het kan worden gecombineerd met een navigatiesysteem. De bestuurder heeft inzicht in onder meer het actuele gebruik van vermogen en trekkracht, de turbodruk, de G-krachten, het percentage van het gaspedaalgebruik en de mate van slippende wielen. Bovendien is het mogelijk de verzamelde data via USB op te slaan en te raadplegen via een speciale website.

De aandrijflijn van de Renault Mégane Série Limitée Red Bull Racing RB8 is onveranderd gebleven. De 2,0-liter turbobenzinemotor met stop-startsysteem en handbediende zesversnellingsbak levert een vermogen van 265 pk (195 kW). De auto sprint van 0-100 km/u in 6,0 seconden en hij bereikt een topsnelheid van 254 km/u.

De Red Bull Racing-versie wordt tot eind oktober geproduceerd en geïnteresseerden hebben tot en met uiterlijk 23 augustus de gelegenheid een exemplaar te bestellen.