29 oktober 2009
Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe

Renault Megane RS vanaf 31.390 euro

Autozine
29 oktober 2009 | Renault heeft de prijs van de Mégane RS bekend gemaakt: 31.390 euro. De auto heeft een 2.0 16v turbomotor met 250 pk (184 kW) vermogen. Eind december verschijnt deze snelle topversie in de showroom.
IkRij.nl
 

De Mégane RS is een sportieve hatchback met 2.0 turbobenzinemotor van 250 pk (184 kW) en een maximum koppel van 340 Nm. Die motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met kort op elkaar aansluitende versnellingen (close ratio). De acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur vergt 6,1 seconden en vanuit stilstand is 1.000 meter afgelegd in 25,7 seconden.

Renault Megane Coupe

De wegligging staat daarbij op hoog niveau, waarbij de bestuurder van de Mégane RS geholpen wordt door ESP in combinatie met het Renault Sport Dynamic Management. Dit is een systeem waarmee zelf gekozen kan worden voor de mate van assistentie van ESP. Het moment van ingrijpen van dit stabiliteitssysteem kan worden aangepast, zodat sportieve rijders beter op de limiet kunnen rijden. Een limiet die ver ligt dankzij een sportchassis met korte veerwegen en de brede 18-inch wielen.

Het sportief aangeklede interieur met sportstoelen is te verfraaien met tal van opties. Dat zijn onder meer Recaro-sportstoelen in de kleur geel/antraciet, gele veiligheidsgordels en gele accenten in de portieren (samen 1.495 euro). Optioneel is tevens een Pack Essentiel (295 euro) met elektronisch geregelde bi-zone airconditioning en automatische activering van verlichting en ruitenwissers verkrijgbaar. Het Pack Visibilité (995 euro) biedt onder meer bi-Xenon koplampen en fraaie LED-verlichting in de voorbumper.

Andere extra's zijn een Renault Sport Monitor in combinatie met een Arkamys-audiosysteem met stuurbediening, een USB-/MP3-aansluiting en een Bluetooth-applicatie voor handsfree telefoneren (samen 695 euro). Optioneel is ook een multimediasysteem bestaande uit een luxe DVD-navigatie-systeem, 6-CD-wisselaar, MP3-ondersteuning en Bluetooth voor 1.995 euro te bestellen.

Renault Megane Coupe

De Mégane RS is standaard uitgerust met een remsysteem van het merk Brembo. Daarnaast biedt Renault het Pack Chassis Cup 1 (1.995 euro) aan. Dat omvat een nog sportiever Cup-chassis met sperdifferentieel en door de speciale 18-inch wielen zichtbare rode remklauwen met opschrift Brembo. Voor de ware sportieve purist is er het Pack Chassis Cup 2 (2.595 euro) dat boven op de extra's van het Pack Chassis Cup 1 nog lichtmetalen 19-inch wielen biedt.