25 april 2016
Renault Koleos

Renault Koleos

Renault presenteert nieuwe Koleos

Autozine
25 april 2016 | Renault breidt zijn aanbod uit met een SUV in het D-segment. De volledig nieuwe Renault Koleos combineert het herkenbare, door Laurens van den Acker ontwikkelde Renault-design met een robuust SUV-design. De Koleos onderscheidt zich door een gespierd uiterlijk, een royale bodemvrijheid en all-roadcapaciteiten dankzij ALL MODE 4x4-i-techniek. De Koleos is het vierde topmodel van Renault in Europa en is qua design en comfort nauw verwant aan de Renault Talisman. De nieuwe Koleos beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Beijing, die van 25 april tot en met 4 mei 2016 plaatsvindt. De eerste exemplaren arriveren in 2017 op de Europese markt en in het tweede kwartaal van 2017 in Nederland.
AutoCoach

De nieuwe Koleos is de eerste SUV van Renault in het D-segment. Het model is belangrijk voor de wereldwijde groeistrategie van Renault en komt in meer dan tachtig landen op vijf continenten op de markt. Hiermee wordt de Koleos een van de meest gedistribueerde Renault modellen wereldwijd van Renault. In Europa voegt de Koleos zich in het rijtje modellen van Renault, dat nu bestaat uit een crossover (Espace), een sedan (Talisman), een stationwagen (Talisman Estate) én een SUV (Koleos). Renault heeft met deze modellen in minder dan 18 maanden geïntroduceerd.

Renault Koleos

De verkoop start in het derde kwartaal van dit jaar in Australië, Turkije, de Golfstaten en een aantal landen in Zuid-Amerika, gevolgd door China eind 2016. De Russische en Europese marktintroductie staat gepland voor de eerste helft 2017. Renault introduceert de Koleos in een tijd waarin al bijna 20% van alle verkochte auto's in de wereld een crossover of SUV is. In China neemt de SUV zelfs al 30% van de totale verkoop voor zijn rekening (+53% t.o.v. 2014). Voor Renault is de Koleos een belangrijk model op nieuwe internationale markten.

De Renault Koleos en de Renault Talisman zijn parallel aan elkaar ontwikkeld, door twee teams onder leiding van designer Alexis Martot. De overeenkomsten zijn onmiskenbaar, zoals het front met het prominente Renault-logo, de grote grille en de kenmerkende C-shape  lichtsignatuur van de koplampen (met  LED PURE VISION techniek voor de luxere uitvoeringen).

Renault Koleos

Het model is 4,67 meter lang en 1,84 meter breed. De wielbasis van 2,71 meter behoort tot de langste in deze klasse. Mede hierdoor claimt de Renault Koleos het ruimste interieur in het D-SUV-segment. Met 28,9 centimeter beenruimte achterin zou hij al zijn concurrenten overklassen. Afhankelijk van de uitvoering zijn de voorstoelen zesvoudig elektrisch verstelbaar, inclusief lendensteun, en voorzien van verwarming en ventilatie. Naar wens is ook de achterbank elektrisch verwarmbaar. De bagageruimte heeft een inhoud van 624 liter. Met neergeklapte achterbank is een vlakke laadvloer van bijna 2.000 liter beschikbaar.

De Renault Koleos is ontwikkeld voor alle soorten ondergrond. Hij is gebouwd op het CMF-C/D-platform van de Alliantie Renault-Nissan, waarvan onder meer de Renault Espace, Kadjar en Talisman gebruik maken. Behalve de bodemvrijheid van 21,3 centimeter zorgt ook de vierwielaandrijving ALL MODE 4x4-i voor all-roadcapaciteiten. Het  4x4-systeem van de Alliantie Renault-Nissan, dat miljoenen auto's wereldwijd voorziet van optimale tractie, biedt keuze uit diverse rijstanden via de keuzeschakelaar op het dashboard.

Renault Koleos

De Renault Koleos, beschikt in Europa over twee dieselmotoren  van 130 tot 175 pk (96 tot 127 kW). De 6 versnellingsbak van de Energy dCi 130 is handmatig te bedienen, de dCi 175 is gekoppeld aan een X-Tronic-automaat. In de andere werelddelen worden ook twee benzinemotoren aangeboden.

Centraal op het dashboard prijkt het multimedia- en navigatiesysteem R-LINK 2, met een 8,7 inch vertikaal gemonteerd touchscreen die zich laat bedienen als een tablet. Mobiele apparaten integreren via Bluetooth en USB. Behalve audio en navigatie zijn via het R-LINK 2-systeem ook zaken als voertuiginstellingen en de climate control te bedienen.

Renault Koleos

Verder wordt het moderne karakter van de Renault Koleos versterkt door de uitgebreide reeks rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties om de bestuurder te waarschuwen en te helpen, waaronder Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking, Lane Departure Warning en Advanced Traction Control, Blind Spot Warning, Park Assist en grootlichtassistent.

De nieuwe Renault Koleos beleeft zijn wereldpremière op de autoshow van Beijing (25 april t/m 4 mei 2016). De SUV wordt geproduceerd, voor alle landen behalve China, in het Zuid-Koreaanse Busan. Alle exemplaren voor China komen uit de fabriek in het Chinese Wuhan. De eerste exemplaren arriveren in 2017 op de Europese markt en in het tweede kwartaal van 2017 in Nederland.

Renault Koleos
Dutchlease
Renault Koleos ondergaat facelift 2020Renault Koleos ondergaat facelift 2020
6 juni 2019
Renault Koleos haalt 5 sterren EuroNCAPRenault Koleos haalt 5 sterren EuroNCAP
22 september 2017
Renault prijst nieuwe KoleosRenault prijst nieuwe Koleos
2 mei 2017
Renault kondigt nieuwe Koleos aanRenault kondigt nieuwe Koleos aan
21 april 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum