22 september 2017
Renault Koleos

Renault Koleos

Renault Koleos haalt 5 sterren bij EuroNCAP crashtests

Autozine
22 september 2017 | De Renault Koleos heeft vijf sterren behaald tijdens de EuroNCAP crashtest. Renault behaalt hiermee de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert. Vooral op het gebied van inzittendenbescherming van volwassenen (90%) en kinderen (79%), alsmede voetgangers (63%) en veiligheidssystemen (75%) behaalde de Koleos uitstekende scores.

De Koleos profiteert van de enorme ervaring van Renault op het gebied van passieve veiligheid en streeft naar excellente resultaten in de onafhankelijke tests van Euro NCAP. Op de eerste plaats maakt de Koleos gebruik van ultrasterke elastische staalsoorten bij de motorruimte en voor het passagierscompartiment voor optimale bescherming bij een impact.

Renault Koleos

De hoge veiligheidsscore is mede te danken aan de uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo is de Renault Koleos standaard voorzien van twee adaptieve frontairbags die bij het opblazen rekening houden met het postuur van de voorste passagiers, twee thorax- en gordijnairbags voorin, anti-whiplash hoofdsteunen voor- en achterin, anti-submarining voorstoelen, Isofix-bevestigingspunten achterin en gordelspanners met spankrachtbegrenzers op alle zitplaatsen.

De Koleos biedt ook een reeks actieve veiligheidssystemen, waaronder tractiecontrole, elektronische remkrachtverdeling van de nieuwste generatie en hill start assist, aangevuld met verschillende assistentiesystemen die configureerbaar zijn via de touchscreen van het R-LINK 2 systeem:

  • Geruststellend: Active Emergency Braking System (AEBS)
  • Waarschuwend: Lane Departure Warning (LDW), Blind Spot Warning (BSW) en Traffic Sign Recognition (TSR)
  • Assisterend: Achteruitrijcamera, grootlichtassistent (AHL), parkeersensoren voor, achter en zijkant en handsfree parkeerhulpsysteem (Easy Park Assist)
Dutchlease
Renault Koleos ondergaat facelift 2020Renault Koleos ondergaat facelift 2020
6 juni 2019
Renault prijst nieuwe KoleosRenault prijst nieuwe Koleos
2 mei 2017
Renault presenteert nieuwe KoleosRenault presenteert nieuwe Koleos
25 april 2016
Renault kondigt nieuwe Koleos aanRenault kondigt nieuwe Koleos aan
21 april 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum