31 augustus 2009
 

Porsche

Porsches op de post

Autozine
31 augustus 2009 | Porsches kunnen met ingang van vandaag ook op de post. TNT Post introduceert ter ere van het 60-jarige bestaan van Pon Porsche Import namelijk drie speciale postzegels. De zegels worden gesierd door drie modellen die de historie van Pon Porsche Import extra glans hebben gegeven: de Porsche 356, de 911 RS (1973) en de 911 Limited Edition (2009). De zegels worden geleverd in de zogenaamde Postbox Porsche die ook drie luxe ansichtkaarten van de auto's bevat. De Postbox Porsche wordt in een oplage van 10.000 stuks vervaardigd en is verkrijgbaar voor € 3,95. De eerste exemplaren werden officieel overhandigd aan Robert S. Croll, voorzitter van de Rode Kruis Rally en van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club en de Nederlandse Porsche-icoon Gijs Van Lennep.
Info

Het zestigjarige bestaan van Pon Porsche Import - de eerste Porsche-importeur ter wereld - was voor TNT post aanleiding om drie speciale Porsche-postzegels uit te brengen. De zegels met een frankeerwaarde van € 0,44 laten drie belangrijke auto's uit de (import)historie van Porsche zien. Zo is de Porsche 356 de auto waar het allemaal mee begon, terwijl de 911 Carrera RS 2.7 uit 1973 met zijn kenmerkende achterspoiler al jaren een veelgezochte klassieker is.

Porsche

Bijzonder detail: de op de postzegel afgebeelde oranje auto is de voormalige privéauto van Ben Pon. De derde zegel wordt gesierd door de zwarte '60 Jaar Pon Porsche Import' Limited Edition van de Porsche 911. Dit inmiddels uitverkochte model is in een oplage van slechts 15 stukjes geproduceerd.

De speciale zegels worden geleverd in de zogenaamde Postbox Porsche waarin zich ook luxe ansichtkaarten van de auto's bevinden. De Postbox Porsche wordt in een oplage van 10.000 stuks gemaakt en is vanaf 1 september online te bestellen via TNTpost.nl/postbox. De prijs bedraagt € 3,95.

De eerste Porsche postzegels zijn op 29 augustus tijdens de 10e Rode Kruis Rally overhandigd aan Robert S. Croll, president van de rechtbank Zwolle-Lelystad en o.m. voorzitter van de Rode Kruis Rally en van de KNAC (Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club). Croll kreeg de bijzondere set uitgereikt door Ray Uiterwaal, directeur van Pon Porsche Import en Harry Koorstra, bestuursvoorzitter van TNT Post.

Porsche

Ook Gijs van Lennep viel deze eer te beurt. Dat is geen toeval, want voormalig coureur Van Lennep is dankzij legendarische overwinningen in onder andere de 24 uur van Le Mans en de Targa Florio misschien wel de ultieme Nederlandse Porsche-icoon. De officiële overhandiging van de eerste Porsche Postboxen en de start van de Rode Kruis Rally kreeg dan ook extra glans door de aanwezigheid van de prachtige Porsche 911 RSR waarmee Gijs van Lennep in 1973 de laatste echte Targa Florio op zijn naam schreef. De historische raceauto werd speciaal voor deze bijzondere gelegenheid overgebracht vanuit het Porsche Museum in Stuttgart.

Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020