29 mei 2008
 

Porsche

Porsche viert 60e verjaardag

Autozine
29 mei 2008 | Porsche viert een jubileum: precies zestig jaar geleden is de basis voor het familiebedrijf gelegd. Op 8 juni 1948 begon een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de auto: het eerste Porsche-prototype met chassisnummer 356-001 werd toegelaten op de openbare weg.
KwikFit
Info

"Ik kon mijn droomauto maar niet vinden, waar ik ook zocht. Daarom besloot ik hem zelf maar te bouwen", zei Ferry Porsche. Tot op de dag van vandaag staat zijn pioniersgeest centraal in de filosofie van het bedrijf.

Porsche

Uiteraard heeft Porsche in de afgelopen zes decennia behalve hoogtepunten ook tegenslagen gekend. Maar door efficiënte productiemethoden, een heldere merkfilosofie en innovatieve modellen als de 356, de 911, de Boxster en de Cayenne heeft de ooit kleine sportautospecialist zich in razend tempo ontwikkeld.

Toen Wiedeking in 1992 de leiding kreeg, verkeerde Porsche op het dieptepunt van zijn zwaarste crisis ooit. Het bedrijf stond op het punt zijn zelfstandigheid te verliezen. Dat vroeg om een onmiddellijke aanpak. De families Porsche en Piëch, de aandeelhouders in de firma, zegden de directie hun steun daarvoor toe. Wiedeking en zijn directieleden introduceerden het nieuwe model Boxster en slankten het management en het productieproces af. Al in 1995 kwam Porsche uit de rode cijfers en vestigde sindsdien elk jaar nieuwe records bij de omzet, de afzet en de winst.

Porsche

In september 2005 zette Porsche de stap naar een nieuwe toekomst met het verwerven van een meerderheidsbelang in Volkswagen AG. In de loop van dit jaar wordt het aandeel van 31 naar meer dan 50 procent verhoogd. Onder de Porsche Automobil Holding SE blijft niet alleen de groei van Volkswagen en Porsche gewaarborgd, maar ook de onafhankelijkheid van beide firma's. CEO Dr. Wendelin Wiedeking belooft dan ook: "Porsche blijft altijd Porsche, net zoals Volkswagen Volkswagen blijft. Dat is de basis van ons succes".

Nieuwe PHEV voor Porsche PanameraNieuwe PHEV voor Porsche Panamera
20 oktober 2020
Porsche 718 nu ook met PDKPorsche 718 nu ook met PDK
8 september 2020
Porsche Panamera aangepast voor 2020Porsche Panamera aangepast voor 2020
26 augustus 2020
Porsche Taycan aangepast voor 2021Porsche Taycan aangepast voor 2021
19 augustus 2020