3 november 2005
 

Porsche museum

Porsche start bouw nieuw museum

Autozine
3 november 2005 | Met het plaatsen van een onconventioneel billboard is Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in Stuttgart officieel begonnen met de bouw van het nieuwe museum, een spectaculair architectuurproject. Het billboard, in de vorm van een ronde sculptuur op het midden van de "Porsche Platz", toont beelden uit de historie van de onderneming en wekt nieuwsgierigheid op naar het nieuwe gebouw.
UnitedConsumers
Info

Het 50 miljoen euro kostende museum wordt gebouwd bij de hoofdvestiging van de sportwagenfabrikant in Stuttgart en is een ontwerp van het Weense architectenbureau Delugan Meissl. Vanwege zijn uitzonderlijke design zal het gebouw zeker opvallen: een dynamisch gevormd, monolithisch lichaam lijkt boven de grond te zweven.

Porsche

Op een oppervlakte van 5.000 vierkante meter presenteert het nieuwe museum afwisselend 80 historische voertuigen en andere tentoonstellingsstukken uit de geschiedenis van de onderneming. De tentoonstelling concentreert zich hoofdzakelijk op de periode vanaf 1948, toen Porsche de eerste eigen sportwagen bouwde. Een chronologisch overzicht toont de productiegeschiedenis.

Speciale themagebieden geven uitvoerige informaties, bijvoorbeeld over autosportactiviteiten van Porsche, bijzondere voertuigen of de werkzaamheden voor talrijke ontwikkelingsopdrachten. Verder interessant zijn een werkplaats voor historische sportwagens en het archief. Bovendien beschikt het museum, dat in 2007 haar deuren zal openen, over een omvangrijk gastronomieaanbod, een museumshop en een ruim opgezette conferentieruimte, die voor manifestaties kan worden gebruikt.

Porsche
Vandebron
Porsche 718 nu ook met PDKPorsche 718 nu ook met PDK
8 september 2020
Porsche Panamera aangepast voor 2020Porsche Panamera aangepast voor 2020
26 augustus 2020
Porsche Taycan aangepast voor 2021Porsche Taycan aangepast voor 2021
19 augustus 2020
Porsche introduceert nieuwe 911 TurboPorsche introduceert nieuwe 911 Turbo
16 juli 2020