4 december 2015
 

Porsche Mission-E

Porsche Mission-E gaat in productie

Autozine
4 december 2015 | Porsche heeft groen licht gegeven voor de Mission-E. De eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche komt nog voor het einde van dit decennium op de markt.
UnitedConsumers
 

Met het Mission-E project wil Porsche werken aan een meer duurzaam imago. Alleen al in Stuttgart-Zuffenhausen levert dit meer dan 1.000 nieuwe banen op. Porsche investeert hier meer dan 700 miljoen euro in zijn hoofdvestiging met als resultaat onder meer een nieuwe assemblagefaciliteit, een nieuwe lakstraat en een uitbreiding van de plaatwerkerij.

Porsche

Daarbij wordt de huidige motorenfabriek uitgebreid ten behoeve van de productie van elektromotoren. In het kader van het Mission-E project investeert Porsche ook op andere gebieden zoals in het Weissach development centre.

Porsche

Bij zijn première op de autotentoonstelling van Frankfurt, kreeg de Mission-E een zeer enthousiast onthaal, vooral vanwege zijn uiterlijk. Daar komt krachtige 'E-Performance' bij: de vierdeurs vierzitter heeft een systeemvermogen van meer dan 440 kW/600 pk en is daarmee goed voor een sprint van 0-100 km/h in minder dan 3,5 seconden.

Porsche

Zijn actieradius bedraagt meer dan 500 km. Speciaal voor de Mission-E heeft Porsche een 800 V-laadunit ontwikkeld. Deze is drie maal zo krachtig als hedendaagse snelladers. De lithium-ion accu's in de  bodem van de auto zijn hiermee in slechts 15 minuten tot 80% op te laden. Optioneel is een draadloos laadsysteem (via inductie) leverbaar.