29 oktober 2003
 

Porsche

Porsche kiest voor Matrix One

Autozine
29 oktober 2003 | Porsche gaat Matrix10, de collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM) voor de volledige bedrijfsketen, van MatrixOne implementeren. Porsche gaat Matrix10 inzetten voor het beheer van de ontwikkeling van producten gedurende de gehele levenscyclus. Matrix10, de meest flexibele PLM-omgeving in de markt, vervangt het bestaande Product Data Management-systeem (PDM) van Porsche en biedt een antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe en geconfigureerde producten.
Info

Het door Porsche zelf ontwikkelde PDM-systeem heeft de afgelopen 20 jaar zeer succesvol dienst gedaan. Echter, toekomstige eisen op het gebied van schaalbaarheid, wereldwijde toegang en webtechnologie worden niet volledig ondersteund. Hierop besloot Porsche op zoek te gaan naar een PDM backbone die niet alleen toegankelijk was voor de eigen productielocaties, maar ook voor wereldwijde partners en leveranciers. De uiteindelijke keuze is gevallen op Matrix10. Behalve als PDM backbone zal Matrix10 een platform bieden voor andere bedrijfsspecifieke en individueel ontwikkelde applicaties, en integreert de MatrixOne-oplossing naadloos met het ERP-systeem van SAP. Tevens ondersteunt Matrix10 ook de steeds complexer productconfiguraties in de automobielindustrie.

Porsche

Met Matrix10 kan Porsche het wereldwijde productontwikkelproces ondersteunen. Zo kan met Matrix10 door de geintegreerde webgebaseerde applicaties Porsches wereldwijde value chain via internet direct samenwerken met de Porsche-ontwikkelteams. Hierdoor kan de autofabrikant externe leveranciers en productiepartners al in een zeer vroeg stadium betrekken bij het ontwerpproces, wat voor de gehele organisatie voordelen oplevert.

De keuze voor Matrix10 is mede ingegeven door het succes van het eMatrix-platform, dat Porsche al sinds 1999 gebruikt in een Digital Mock Up-implementatie (DMU) die 450 medewerkers ondersteunt. Met de integratiemogelijkheden van eMatrix kunnen zij data delen met bedrijfskritische applicaties en ontwerptools, waaronder legacy databases. In de nabije toekomst is het bedrijf van plan de DMU-implementatie ook te upgraden naar Matrix10. Als Matrix10 volledig in gebruik is genomen, worden wereldwijd 3.750 Porsche-gebruikers ondersteund.

Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020