27 juni 2011
 

Porsche

Porsche brengt eigen iPhone app uit

Autozine
27 juni 2011 | De ervaring van het rijden met een Porsche komt iets dichterbij gratis "360 graden" app voor iPad, iPhone en iPod Touch. Deze applicatie maakt het mogelijk om virtueel bij coureur Jeroen Bleekemolen in te stappen voor een rondje Zandvoort in een Porsche 911. De bijrijder kan daarbij zelf een kijkrichting kiezen door het apparaat de betreffende richting op te bewegen.
Info

Wie de app vanuit de AppStore heeft gedownload op de iPad (1,2), iPhone (3GS, 4) of iPod Touch (4), kan voor een supersnel rondje op het circuit van Zandvoort instappen bij Porsche-coureur Jeroen Bleekemolen. Daarbij is het mogelijk om 'gewoon' vooruit te kijken en te zien hoe de ideale lijnen genomen worden. Om Jeroen Bleekemolen te zien rijden, volstaat het om de iPad, iPhone of iPod Touch naar links te bewegen. En door een 180-graden-draai wordt de rolbeugel van de Porsche 911 in race-uitvoering zichtbaar.

Porsche

Naast de Porsche 911 video vanuit de passagierspositie is bovendien een video vanaf de achterruit gedraaid met weids uitzicht over de vleugel. Door het apparaat al kijkend naar boven te kantelen is bij deze video de open lucht zichtbaar. In de eerste versie van de app is het tevens mogelijk vanaf de voorkant van de nieuwe Porsche 911 Carrera GTS een aantal inhaalmanoeuvres van dichtbij te beleven.

De applicatie is in Nederland ontwikkeld in opdracht van Pon Porsche Import. De app is tot stand gekomen door filmopnames te maken met een 360° High Definition camera en die te verbinden met de versnellingsmeter, drievoudige as (gyroscoop) en het kompas die de iPad en de laatste generaties van de iPhone en iPod Touch in zich hebben. Dit zorgt ervoor dat het apparaat bewegingen vertaalt naar de kijkrichting binnen de video. Vooralsnog is de applicatie alleen in Nederland beschikbaar, maar is deze wel in samenwerking met Porsche AG in de AppStore geplaatst.

Porsche

De Porsche 360° app bevat op dit moment vier ritten. Er zullen de komende tijd regelmatig updates komen waarbij nieuwe films worden toegevoegd die de beleving van (een) Porsche binnen handbereik brengen. Zo wordt het binnenkort mogelijk om bij racelegende Gijs van Lennep in te stappen voor een proefrit in een Porsche Cayman R. Bovendien staan er video's met een nostalgisch tintje op stapel. Deze bieden bezitters van een iPad, iPhone en iPod Touch de mogelijkheid plaats te nemen in een rijkspolitie Porsche 911 Targa en op die manier een surveillancerit te beleven.

Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020