1 november 2006
 

Porsche

Officiele Nederlandse Porsche-clubs jubileren

Autozine
1 november 2006 | Het enthousiasme voor Porsche blijkt niet alleen uit de nog steeds toenemende verkoopaantallen, maar vooral ook uit het feit dat het merk aanleiding is geweest voor een zeer actief verenigingsleven in binnen- en buitenland. Zo jubileren dit jaar twee Nederlandse Porsche-clubs. De Porsche Club Holland viert zijn 50-jarig bestaan en de Nederlandse Porsche Club bestaat 25 jaar.
Vandebron
Info

Porsche wordt sinds 8 augustus 1949 door Pon's Automobielhandel vertegenwoordigd in Nederland. Daarmee was Pon de eerste importeur van het sportwagenmerk dat in 1948 werd opgericht. In 1950 werd de allereerste Porsche in Nederland verkocht. In de beginperiode werden er met Porsche geen grote aantallen "gedraaid": in 1965 reden er 70 Porsches in Nederland. Toch was Porsche toen al wat het ook nu nog is: een merk voor liefhebbers en enthousiastelingen.

Porsche

In 1956 richtten 16 fervente Porsche-rijders de Porsche Club Holland op. Deze club viert dit jaar dus het 50-jarig bestaan. Daarmee is de PCH niet alleen de oudste officiele Porsche Club van Nederland, maar ook de op twee na oudste Porsche Club ter wereld. De PCH organiseert jaarlijks diverse evenementen, waarvan sommige op circuits. Bovendien geeft de club vier maal per jaar een fullcolor magazine uit. Dat de PCH bovendien een zeer hechte club is, blijkt wel uit het feit dat een van de eerste leden nog steeds actief (ere)lid is.

Net als de PCH is de Nederlandse Porsche Club (NPC), die in 1981 is opgericht, officieel erkend door Porsche. De NCP heeft 550 leden. Ook deze club organiseert jaarlijks een aantal Porsche-gerelateerde activiteiten waaronder toerritten en circuitevenementen op onder andere Zandvoort en Spa-Francorchamps. De organisatie zorgt er daarbij telkens voor dat deze activiteiten ook aantrekkelijk zijn voor de partners van de Porsche-rijders (M/V). De club geeft elke twee maanden het NCP-magazine uit. Dit tijdschrift wordt verspreid onder leden en aspirant-leden.

Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020