1 september 2016
Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche Macan nu met Performance Pack

Autozine
1 september 2016 | Porsche introduceert het nieuwe topmodel binnen zijn compacte SUV-range: de Macan Turbo met Performance Package. Met een vermogen van 324 kW (440 pk), een sportiever afgestemd onderstel en een krachtiger remsysteem belooft hij betere prestaties en extra dynamiek.

Op zoek naar een Porsche Macan?
bynco heeft er 1 vanaf € 47.540,-

Porsche Macan

De Macan Turbo met Performance Package heeft een 3,6-liter V6-biturbomotor met een vermogen van 324 kW (440 pk). Daarmee is hij 30 kW sterker dan de reguliere Macan Turbo. Het maximale koppel van de V6 (600 Nm; +50 Nm) is beschikbaar in het toerengebied van 1.500 - 4.500 tpm. De sprint van 0-100 km/h duurt 4,4 s (-0,2 s), de topsnelheid bedraagt 272 km/h en de tussensprint van 80-120 km/h neemt in Sport Plus-modus 2,9 s in beslag (-0,2 s). Het gemiddelde brandstofverbruik van het nieuwe topmodel varieert, afhankelijk van de bandenmaat, van 9,4 - 9,7 l/100 km volgens NEDC.

Porsche Macan

De Macan Turbo met Performance Package biedt naast meer motorvermogen ook een nieuw ontwikkeld remsysteem. De gegroefde remschijven vóór hebben een diameter van 390 mm; 30 mm meer dan bij de reguliere Macan Turbo. De remklauwen met zes zuigers zijn in rood uitgevoerd. Het 15 mm verlaagde sportonderstel belooft samen met het Porsche Active Suspension Management (PASM) een extra sportief weggedrag. Optioneel is luchtvering met niveauregeling, hoogteverstelling van de carrosserie en 10 mm extra verlaging van het onderstel beschikbaar.

Het Sport Chrono-pakket is standaard op de Macan Turbo met Performance Package. In de Sport-modus worden het onderstel, de motor en de transmissie extra sportief afgestemd. Dit gaat bovendien gepaard met een extra krachtig geluid van het sportuitlaatsysteem, dat eveneens standaard is. De standaard zeventraps transmissie met dubbele koppeling (Porsche Doppelkupplungsgetriebe of PDK) vergroot de dynamiek door kortere schakelmomenten en door de schakelpunten zo te kiezen dat de acceleratie maximaal is.

De Macan Turbo met Performance Package is in hoge mate volgens individuele wensen samen te stellen. Zo is hij leverbaar met het Exterieur-pakket Turbo met onder andere 21-inch lichtmetalen velgen in 911 Turbo design met in hoogglans zwart gelakte spaken, LED-koplampen inclusief PDLS Plus en diverse in zwart uitgevoerde afwerkingsdetails. Het Interieur-pakket Turbo omvat zwartlederen bekleding, volop elementen die met Alcantara zijn afgewerkt, kleurrijke accenten en Carbon-afwerkingsdetails zoals de dorpellijsten met witte verlichting van de modelaanduiding.

Porsche Macan

De Macan Turbo met Performance Package is nu te bestellen bij de Nederlandse Porsche Centra. De prijzen starten bij € 127.400. De levering begint in december.

Porsche Macan leasen?
Dat kan! Vanaf € 1.495,-
Dealerleasing

Porsche Macan GTS is terugPorsche Macan GTS is terug
17 december 2019
Porsche introduceert Macan TurboPorsche introduceert Macan Turbo
29 augustus 2019
Porsche introduceert Macan SPorsche introduceert Macan S
11 december 2018
Porsche Macan 2018 debuteert in ParijsPorsche Macan 2018 debuteert in Parijs
2 oktober 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum