11 december 2018
Porsche Macan

Porsche Macan

Porsche introduceert Macan S

Autozine
11 december 2018 | Porsche breidt met de Macan S zijn compacte SUV-serie uit. Het model is voorzien van een nieuwe 3,0-liter V6-turbobenzinemotor met benzinepartikelfilter die 260 kW / 354 pk en een maximum koppel van 480 Nm levert. Daarmee is hij 10 kW/14 pk en 20 Nm sterker dan zijn voorganger. De Macan S accelereert met het optionele Sport Chrono Pakket in 5,1 seconden naar 100 km/u; zijn top ligt op 254 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,9 l/100 km. De Macan S profiteert mee van de innovaties die Porsche in zijn modellengamma doorvoert, inclusief de driedimensionale led-lichtstrip aan de achterzijde en het 100% connected Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch touchscreen.

Op zoek naar een Porsche Macan?
bynco heeft er 1 vanaf € 49.840,-

Porsche Macan

De nieuw ontwikkelde 3,0-liter V6-motor van de Macan S heeft een turbo die tussen de cilinderrijen is geplaatst, de zogeheten Central Turbo Layout. De uitlaatgassen hebben een kortere weg tussen de verbrandingskamers en de turbo af te leggen waardoor de respons op het gas wordt versneld. Daarnaast maakt de nieuwe twin-scroll turbo een hoog koppel mogelijk bij lage toeren. De verder ontwikkelde geometrie van de verbrandingskamers met een centrale injector zorgt voor een efficiëntere verbranding van het brandstofmengsel. Ondanks de toename van het geleverde vermogen per liter, van 113 tot 118 pk, is de uitstoot verminderd.

Porsche Macan

Het Macan-chassis met de verschillende bandenmaten vóór en achter en het vierwielaandrijvingsysteem Porsche Traction Management (PTM) is geoptimaliseerd, wat zorgt voor meer rijdynamiek. Op de vooras zijn de montagepunten van de schokdempers nu van aluminium in plaats van staal. Het nieuwe lichtmetalen ontwerp is stijver en vermindert de onafgeveerde massa. Nieuw afgestelde stabilisatoren zorgen voor een neutraler weggedrag. Wederom zijn Porsche Active Stability Management (PASM), in hoogte verstelbare luchtvering en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) optioneel leverbaar.

Porsche heeft ook de remmen van de nieuwe Macan S verbeterd. Het rempedaal is zo'n 300 gram lichter dan het stalen pedaal van de vorige generatie Macan en bedient via een verkorte hefboomarm de hoofdremcilinder waardoor de respons toeneemt. Porsche heeft bij de Macan S de diameter van de remschijven vóór vergroot tot 360 millimeter; de schijfdikte is twee millimeter toegenomen tot 36 millimeter. De nieuwe remblokken zijn kopervrij. De Macan S is optioneel uit te rusten met Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), de keramische remmen van Porsche.

De vernieuwde Macan S profiteert mee van alle innovaties die Porsche op de overige modellen doorvoert. Kenmerkende details aan de achterzijde zijn bijvoorbeeld de driedimensionale led-lichtstrip. De koplampen zijn standaard uitgevoerd met led-lichttechnologie; Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) met adaptieve lichtverdeling is optioneel leverbaar. Het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) met een 10,9 inch full-HD touchscreen is standaard 100% connected en omvat online navigatie met real-time verkeersinformatie via 'Here Cloud', voorbereiding van de mobiele telefoon, twee audio-interfaces en intelligente spraakbediening. De Macan S is standaard voorzien van Porsche Connect Plus inclusief LTE-telefoonmodule met simkaartlezer, WLAN-hotspot en diverse nieuwe Porsche Connect-diensten.

Het optionele GT-sportstuurwiel van de 911 benadrukt de sportiviteit van de nieuwe Macan S nog eens extra. Als de Macan is voorzien van het Sport Chrono Pakket, is in het stuur een rijmodus-schakelaar geïntegreerd, inclusief SPORT Response knop. Om het comfort nog verder te verhogen, levert Porsche tegen meerprijs een nieuwe adaptieve cruise control inclusief filehulp, een verwarmbare voorruit en een ionisator, die samen met het standaard fijnstoffilter de luchtkwaliteit in het interieur verbetert.

De nieuwe Macan S is per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 99.900. De levering start in maart 2019.

AutoCoach
Porsche vernieuwt Macan voor 2022Porsche vernieuwt Macan voor 2022
20 juli 2021
Porsche Macan GTS is terugPorsche Macan GTS is terug
17 december 2019
Porsche introduceert Macan TurboPorsche introduceert Macan Turbo
29 augustus 2019
Volgende generatie Porsche Macan is EVVolgende generatie Porsche Macan is EV
26 februari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum