28 oktober 2015
Porsche Macan

Porsche

Porsche introduceert Macan GTS

Autozine
28 oktober 2015 | Porsche introduceert de Macan GTS. De GTS levert meer vermogen, heeft een doorontwikkeld chassis en sterkere remmen dan de standaard Macan. Wat vermogen betreft plaatsen de 360 pk en het koppel van 500 Nm de Macan GTS tussen de Macan S en Macan Turbo.
IkRij.nl
 

Als technische basis dient de V6 bi-turbomotor uit de Macan S met een inhoud van drie liter inclusief een vermogenstoename van 20 pk, aangevuld door de Porsche Doppelkupplung (PDK) en Porsche Traction Management (PTM), dat zorgt voor flexibele krachtoverdracht op alle vier de wielen. Tevens krijgt de Macan GTS sterkere remmen. Met deze specificaties is de nieuwe variant goed voor een sprint van 0-100 km/u in 5,2 seconden en 5,0 seconden in combinatie met het Sport Chrono Pakket. De topsnelheid bedraagt 256 km/u. Accenten in typische Porsche GTS-traditie ronden het pakket af.

Porsche Macan

Een sportievere afstelling van het Porsche Active Suspension Management (PASM) met een lagere bodemspeling (-15mm) is evenals zijdeglans zwarte 20-inch velgen en banden met verschillende maatvoeringen onderdeel van de GTS-uitrusting. Aanvullende zaken zijn de speciale GTS-sportstoelen met Alcantara bekleding voor de centrale delen, aanvullende Alcantara-accenten in het interieur en het sportuitlaatsysteem met een volle uitlaatgeluid.

Tegelijkertijd vormt de Macan GTS het debuut voor het nieuwe Porsche Communication Management (PCM) connectiviteit- en infotainmentsysteem met multi-touch scherm, uitgebreide functies en ongekend bedieningscomfort. Samen met de optionele Connect Plus-module biedt het systeem online navigatie met realtime verkeersinformatie en smartphone-integratie via Apple CarPlay.

Porsche Macan

Uiterlijk is de Macan GTS direct te herkennen aan zwarte exterieuraccenten: boven de heuplijn zijn deze in hoogglans zwart gespoten, voor de onderste delen van de carrosserie zijn ze in matzwart uitgevoerd. Een andere kenmerk is de speciale versie van het SportDesign Pakket in de specifieke GTS-kleurstelling. De Macan GTS is optioneel leverbaar met LED-koplampen, die onder alle omstandigheden zorgen voor een optimale verlichting van de weg.

De Macan GTS is vanaf nu te bestellen; de prijzen starten bij 107.000 euro.

Porsche Macan