16 februari 2012
Porsche Macan

Porsche Macan

Nieuwe Porsche heet Macan

Autozine
16 februari 2012 | Porsche noemt zijn nieuwe model in het SUV-segment Macan. Die naam is afgeleid van het Indonesische woord voor tijger en drukt volgens de fabrikant souplesse, kracht en dynamiek uit. Dat zouden de eigenschappen zijn die de nieuwe terreinauto van Porsche karakteriseren.

Op zoek naar een Porsche Macan?
bynco heeft er 1 vanaf € 47.540,-

Porsche Macan

"In de Macan komen alle kenmerken van een sportauto samen met die van een SUV. Bovendien is de Macan een echte Porsche", zegt Bernhard Maier, Executive Vice President Sales en Marketing van Porsche. "De naam van elke nieuwe Porsche moet bij het merk passen, in alle talen goed klinken en positieve associaties oproepen".

Porsche Macan

Het vijfde model van Porsche is een belangrijke pijler van Strategie 2018, het plan van aanpak om het gamma uit te breiden. Porsche wil met de Macan proberen het succes van de Cayenne te evenaren. De SUV wordt vanaf 2013 in de fabriek in Leipzig geproduceerd. Daarvoor wordt deze fabriek uitgebreid tot een complete productiefaciliteit, inclusief assemblagelijn en verfspuiterij. De aanpassing van de fabriek vergt een investering van 500 miljoen euro en is daarmee een van de grootste bouwprojecten uit de geschiedenis van Porsche. Op termijn creëert Porsche in totaal meer dan duizend nieuwe banen.

Modelnamen hebben bij Porsche altijd een concreet verband met het model en zijn karakter: de naam Boxster staat voor de combinatie van boxermotor en roadster, Cayenne staat voor scherpte, de Cayman is pittig en wendbaar, en de Panamera is meer dan een Gran Turismo, want hij zou volgens de makers ook de lange-afstandsrace Carrera Panamericana kunnen winnen.

Porsche Macan leasen?
Dat kan! Vanaf € 1.495,-
Dealerleasing

Porsche Macan GTS is terugPorsche Macan GTS is terug
17 december 2019
Porsche introduceert Macan TurboPorsche introduceert Macan Turbo
29 augustus 2019
Porsche introduceert Macan SPorsche introduceert Macan S
11 december 2018
Porsche Macan 2018 debuteert in ParijsPorsche Macan 2018 debuteert in Parijs
2 oktober 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum