27 juni 2024

Polestar 3

Polestar 3 nu als Long Range Single Motor

27 juni 2024 - Polestar voegt een Long range Single motor variant toe aan het aanbod van de Polestar 3, de SUV van het merk. Deze achterwielaangedreven versie heeft een vanafprijs van 79.950 euro en biedt een groter rijbereik. De uitvoering is per direct te bestellen in Europa. Noord-Amerika en Australiƫ volgen later dit jaar.

Ook deze nieuwe versie van de Polestar 3 zal worden gebouwd in China en Amerika. Hij maakt gebruik van hetzelfde 111 kWh batterijpakket als de Long range Dual motor en biedt eveneens tot 250 kW oplaadcapaciteit. Dat betekent dat er onder ideale omstandigheden 30 minuten nodig zijn om de auto van 10 tot 80% te laden op gelijkstroom (DC). De Polestar 3 Long range Single motor is de meest efficiënte Polestar 3 tot nu toe, met een theoretisch bereik tot 650 km (WLTP).

Polestar 3

De achterwielaangedreven Long range Single motor beschikt over 220 kW (300 pk) en 490 Nm koppel. Daarmee accelereert deze versie van 0-100 km/u in 7,8 seconden. Remkracht is minstens zo belangrijk, daarom maakt de Polestar 3 Long range Single motor ook gebruik van hetzelfde Brembo-remsysteem als de rest van het Polestar 3 gamma.

De Polestar 3 Long range Single motor behoudt alle kenmerken van de Long range Dual motor. Voor comfort en zorgt het passieve dempingssysteem dat gebruikmaakt van Hydraulic Rebound Stops (HRS) en Frequency Selective Damping (FSD).

Als onderdeel van de modeljaarupdate voor 2025 is ook de Polestar 3 Long range Single motor uitgebreid te personaliseren met individuele opties en packs. Klanten kunnen kiezen uit zes lakkleuren, vijf interieurthema's en vier wielcombinaties, waaronder de nieuwe 21-inch lichtmetalen velg die verkrijgbaar is als onderdeel van het nieuwe Pro Pack. Net als de rest van de modellen die de MY25 opwaardering hebben gehad, komt het Pilot Pack met LiDAR van Luminar ook beschikbaar op de Polestar 3 Long range Single motor.