18 december 2023

Peugeot

i-Cockpit wint Connected Car Award 2023

18 december 2023 - De Peugeot Panoramic i-Cockpit is in Duitsland door de lezers van de Duitse titels AUTO BILD en COMPUTER BILD bekroond met de Connected Car Award 2023 in de categorie 'Entertainment'. Alle winnaars worden gepresenteerd in de aanstaande uitgaven van AUTO BILD en COMPUTER BILD. De Peugeot Panoramic i-Cockpit maakt zijn debuut in de nieuwe Peugeot E-3008.

De nieuwe generatie Peugeot i-Cockpit in de nieuwe Peugeot E-3008 bestaat uit een 21-inch gebogen panoramisch beeldscherm, een nieuw compact stuurwiel en i-Toggles voor snelle toegang tot de meest gebruikte functies. Het panoramische beeldscherm lijkt boven het dashboard te zweven, doordat het bevestigd is met een voet die onzichtbaar is voor de inzittenden. De plaatsing belooft daarbij optimale ergonomie.

Peugeot

Het instrumentenpaneel aan de linkerzijde van het panoramische scherm geeft boven het stuurwiel alle informatie weer die met het rijden te maken heeft, zoals de snelheid, een vermogensmeter, de rijhulpsystemen en de energiestromen. Aan de rechterzijde van het scherm zit een touchscreen waarmee zaken als navigatie, climate control en connectiviteit bediend kunnen worden.

Over de Connected Car Award

AUTO BILD en COMPUTER BILD reikten voor de tiende keer de Connected Car Award uit. Tussen 21 september en 22 november 2023 konden lezers van beide media stemmen op hun favoriete ideeën en producten van technologiebedrijven, leveranciers en autofabrikanten. De prijs staat in het teken van de digitale transformatie van de auto-industrie. Digitale trendsetters dragen bij aan veiligere mobiliteit, vergroten duurzaamheid, verbeteren de rijervaring en tillen entertainment naar een hoger niveau. Elk jaar worden de meest innovatieve bedrijven in zeven verschillende categorieën erkend, waarbij ook twee redactionele prijzen worden toegekend, waaronder veiligheid, entertainment, nieuwe mobiliteit en de pioniersprijs.