30 januari 2004
Opel Tigra TwinTop

Opel Tigra TwinTop

Opel Tigra Twintop debuteert in Geneve

Autozine
30 januari 2004 | Met de Tigra TwinTop presenteert Opel op de Autosalon van Geneve een tweezitter met een elektrohydraulische stalen kap, die met een druk op de kop volautomatisch opent en sluit. De Tigra TwinTop verwisselt snel van gedaante en biedt de keuze tussen het genot van open rijden en het rijplezier van een coupe. Dankzij de constructie, waarbij het dak verticaal in de koets verdwijnt, beschikt de Tigra over een bruikbare bagageruimte van maximaal 440 liter.

Voor de aandrijving van de auto zorgt een 66 kW (90 pk) sterke 1.4-liter EcoTec motor met Twinport brandstofbesparingtechnologie. Daarnaast staat er een 1.8-liter EcoTec krachtbron ter beschikking met een vermogen van 92 kW (125 pk), die eveneens voldoet aan de Euro 4-emissie normen. Als alternatief voor de standaard aanwezige vijfversnellingsbak levert Opel als optie een Easytronic transmissie op de 1.4, waarmee zowel met de handmatig als automatisch geschakeld kan worden.

Opel Tigra TwinTop

Deconstructie van de kap zorgt er voor dat bij het open rijden het tweedelig stalen dakdeel volautomatisch verdwijnt in een schacht tussen de voorstoelen en bagageruimte. Hierdoor biedt de Tigra TwinTop met open dak nog altijd een bagageruimte van 250 liter, genoeg voor bijvoorbeeld een boodschappenkrat. Bovendien beschikt de Tigra TwinTop over een laadruimte tussen kap en voorstoelen die vanuit de cabine bereikbaar is en plaats biedt aan tassen, jassen en andere kleine voorwerpen. De achterruit is gemaakt van krasbestendig glas en is verwarmbaar.

Het exterieur van de Tigra TwinTop is opvallend. Het lijnenspel neemt niet alleen designelementen van de Opel designtaal over, maar interpreteert ze ook verassend. Het front is voorzien van de voor Opel kenmerkende trapezoide-vormige grille met matchromen dwarsbalk, de karakteristieke zoom op de motorkap, de grote luchtinlaat in de bumper en 3D-ellipsoide koplampen met cilindervormige lampenhuizen. Bij het zijaanzicht valt een aantal elementen op, zoals de korte overhang, de vlakke voorruit, de consequent toegepaste wigvormig, de naar achter oplopende lijn, de lichte taillering van de flanken en de opgeklopte wielkasten. De achterzijde van de kap is verkrijgbaar in een contrasterende kleur waardoor er een bijzonder visueel effect ontstaat. Aan de achterzijde vallen de grote, om de hoek doorlopende, achterlichten op, evenals de elegante matchromen lijst in de bumper en de zichtbare uitlaatpijp.

Het interieur van de Tigra TwinTop onderstreept het karakter door de in twee kleuren uitgevoerde sportstoelen, de chromen ringen rond de klokken van het instrumentenpaneel en de talrijke aluminium accenten. Bijzonder zijn de twee aluminium strepen die de middenconsole en de transmissietunnel optisch met elkaar verbinden. Daarnaast vormen de uit aluminium opgetrokken rolbeugels een bijzonder designelement.

Opel Tigra TwinTop

De Tigra TwinTop zal bij carrosseriebouwer Henri Heuliez S.A. in het Franse Cerizay gebouwd worden. De verkoopstart staat gepland voor het najaar van 2004.

IkWilVanMijnAutoAf
Stalen dak van stof voor Opel TigraStalen dak van stof voor Opel Tigra
25 februari 2008
Dress Up! met Opel Tigra TwinTopDress Up! met Opel Tigra TwinTop
29 november 2006
Opel Tigra TwinTop nu ook in AustralieOpel Tigra TwinTop nu ook in Australie
3 januari 2006
Opel maakt prijzen Tigra TwinTop bekendOpel maakt prijzen Tigra TwinTop bekend
16 juli 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum