6 maart 2004
Opel Tigra TwinTop

Opel Tigra TwinTop

Opel Tigra Twintop uitgeroepen tot Cabrio van het Jaar 2004

Autozine
6 maart 2004 | De nieuwe Opel Tigra TwinTop is op de 74ste Autosalon van Geneve verkozen tot "Cabrio van het Jaar 2004". De onafhankelijke jury, samengesteld uit 20 autojournalisten en experts, bekroonde de tweezitter met elektrohydraulische stalen kap voor het aantrekkelijke design en het slimme concept. Na de Opel Speedster is de Tigra TwinTop de tweede Opel die deze prijs in ontvangst mag nemen, na de instelling van de verkiezing in 1994.

Met de nieuwe Tigra TwinTop presenteert Opel op de Autosalon van Geneve een compacte tweezitter met een elektrohydraulische stalen kap, die met een druk op de knop volautomatisch opent en sluit. Tevens biedt de Tigra een grote en bruikbare bagageruimte met een volume tot 440 liter dankzij de slimme kapconstructie, waarbij het dak verticaal in de koets verdwijnt. Achter de stoelen is een bagageruimte van nog eens 70 liter te vinden, waarmee de totale bagageruimte van meer dan 500 liter de grootste in zijn klasse is. Het kofferdeksel van de Tigra opent en sluit eveneens elektrohydraulisch met een druk op de knop.

Opel Tigra TwinTop

Voor de aandrijving zorgt de 66 kW (90 pk) sterke 1.4-liter EcoTec motor met Opel's eigen technologie op het gebied van brandstofbesparing: TWINPORT. Daarnaast is er een 1.8-liter EcoTec motor met 92 kW (125 pk). De 1.4 EcoTec krachtbron is tevens verkrijgbaar met Easytronic transmissie waarmee zowel met de hand als automatisch geschakeld kan worden. Vanaf het najaar 2004 is de Tigra TwinTop verkrijgbaar bij de Opel-dealer.

"Wij zijn heel erg trots op deze onderscheiding voor de nieuwe Opel Tigra TwinTop. Het is een fantastisch compliment voor het werk en de creativiteit van onze ontwerpers en technici", zegt Carl-Peter Forster, Chairman en Managing Director van Opel.

Opel Tigra TwinTop
IkWilVanMijnAutoAf
Stalen dak van stof voor Opel TigraStalen dak van stof voor Opel Tigra
25 februari 2008
Dress Up! met Opel Tigra TwinTopDress Up! met Opel Tigra TwinTop
29 november 2006
Opel Tigra TwinTop nu ook in AustralieOpel Tigra TwinTop nu ook in Australie
3 januari 2006
Opel maakt prijzen Tigra TwinTop bekendOpel maakt prijzen Tigra TwinTop bekend
16 juli 2004
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum