17 oktober 2019
Opel Corsa

Opel Corsa

Opel Corsa is Duitse Zakelijke auto van 2019

Autozine
17 oktober 2019 | Welk nieuw compact model is het best geschikt als zakenauto? Die vraag legde de redactie van het Duitse autoblad Auto Bild voor aan de lezers. Bij de meeste van hen kreeg de Opel Corsa de handen op elkaar. Deze nieuwkomer verzamelde in de categorie compacte auto's de meeste stemmen en kreeg de titel 'Firmenwagen des Jahres'.
Opel Corsa privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 345,-
Mijndomeinauto.nl

 

"De Opel Corsa is, samen met de Astra, voor ons altijd al een van de belangrijkste modellen geweest in Europa", zei Harald Hamprecht, Vice President Communications bij Opel, tijdens de 'Company Car of the Year' prijsuitreiking. "Opel democratiseert technologie al sinds 120 jaar. Wij maken toonaangevende technologie bereikbaar voor iedereen. Daar staan wij voor en dat is ook waar de nieuwe Corsa voor staat. En onze klanten waarderen dat, zeker ook in het zakenautosegment."

Opel Corsa

De Opel Corsa (die 22 procent van de stemmen kreeg in de verkiezing) kent een brede doelgroep van zakelijke en privéklanten, variërend van singles en koppels tot en met gezinnen met kleine kinderen. Dat blijkt wel uit het gigantische productieaantal: Opel produceerde in 37 jaar al rond de 14 miljoen exemplaren. De eerste generatie kwam in 1982 op de markt als model dat was gepositioneerd onder de Opel Kadett. Deze Corsa A is destijds ontwikkeld als betaalbaar instapmodel. Het werd een bestseller. Tot in 1993 zijn er 3,1 miljoen van verkocht.

Inmiddels heeft de zesde generatie van de Opel Corsa zijn opwachting gemaakt. Deze is nog moderner, efficiënter, dynamischer en aantrekkelijker dan zijn voorgangers. De nieuwste generatie beleefde in september zijn première op de internationale autotentoonstelling (IAA) in Frankfurt. Bovendien is dit de eerste Corsa waarvan ook een volledig elektrische versie op de markt komt.

Auto Bild heeft de verkiezing van de 'Zakelijke auto van het Jaar' nu voor de tweede keer gehouden. De lezers konden hun stem uitbrengen in zeven categorieën, van klein tot groot en luxe en ook plug-in hybrides.

Nieuwe vloermatten voor de Opel Corsa?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Opel Corsa is Zakelijke auto van 2019Opel Corsa is Zakelijke auto van 2019
17 oktober 2019
Opel start productie Corsa FOpel start productie Corsa F
7 oktober 2019
Opel onthult elektrische rallyautoOpel onthult elektrische rallyauto
22 augustus 2019
Opel prijst zesde generatie CorsaOpel prijst zesde generatie Corsa
4 juli 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum