16 maart 2021
Opel Corsa

Opel Corsa

Opel bouwt 300.000e Corsa F

Autozine
16 maart 2021 | De nieuwste generatie van de Opel Corsa is 300.000 keer van de productielijn gerold in het Spaanse Zaragoza. Het kleinste model in Opels productportfolio was in 2020 niet alleen de bestverkochte auto in de compacte klasse in Duitsland, maar loopt dit jaar ook voorop in zijn segment. In het Verenigd Koninkrijk was de nieuwe Corsa vorig jaar zelfs de bestverkochte auto in totaal, een positie die hij op moment van schrijven nog altijd weet vast te houden. Bijna als vanzelfsprekend doet de Corsa ook in Nederland goede zaken binnen zijn segment.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 49 vanaf € 15.035,-

Opel Corsa

Van Chili tot Réunion en van Marokko tot Zuid-Afrika; ook buiten Europa is er veel vraag naar de Corsa. De internationale verkoop van de Opel Corsa is in 2020 bijna verdrievoudigd en de zaken blijven verbeteren aan het begin van 2021. Zo is ook de verkoop van de Corsa in de exportregio's van het Midden-Oosten/Afrika, Latijns-Amerika en Azië/Pacific in de eerste twee maanden van 2021 al meer dan verdubbeld ten opzichte van het hele eerste kwartaal van 2020. Daarnaast speelt de Corsa een centrale rol in verdere uitbreidingsplannen, en zal het onder meer de comeback van het merk Opel in Japan inluiden. Dit maakt de Corsa tot een zeer belangrijke pijler van Opels exportoffensief.

Opel Corsa

Tegelijk vormt de Corsa ook de sleutel tot het uitgebreide elektrificatieoffensief van Opel. Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar werden er meer dan 4.000 exemplaren van de elektrische Corsa-e verkocht. Met name onder particuliere klanten en wagenparkbeheerders heerst enthousiasme over de praktische, dagelijkse bruikbaarheid van de Corsa-e.

De Opel Corsa heeft als troef dat het klanten toegang geeft tot technologieën en assistentiesystemen die veelal te vinden zijn in hogere marktsegmenten. Tot de kenmerken behoort bijvoorbeeld de adaptieve, niet-verblindende IntelliLux LED-matrixverlichting, die Opel voor het eerst aanbiedt in de compacte autoklasse. Bovendien wordt Opels bestseller geleverd met tal van rijhulpsystemen, zoals de frontcamera, die verkeersborden detecteert en de geldende maximumsnelheid aangeeft. Of denk aan Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking en voetgangers- en fietsersherkenning, die actief is bij snelheden van 5 tot 85 km/u en de veiligheid, vooral in druk stadsverkeer, aanzienlijk verhoogt.

Ook is de Corsa verkrijgbaar met Adaptive Speed Control, een systeem dat automatisch de afstand tussen de auto en de voorligger aanpast door te vertragen of te accelereren. Als de voorliggende auto afremt, remt de Corsa ook af, indien nodig zelfs tot stilstand. Als de voorganger weer snelheid wint, accelereert de Corsa ook tot die gekozen snelheid. Nog een highlight is Lane Keep Assist dat geleidelijk corrigerende stuurbewegingen en een subtiel 'duwtje' aan de bestuurder doorgeeft wanneer deze onbedoeld zijn of haar rijstrook verlaat. Voor makkelijker maneuvreren in de stad bieden Side Blind Spot Alert, de 180-graden panoramische camera en verschillende parkeerhulpsystemen uitkomst.

De Opel Corsa-e is compact, wendbaar en geschikt voor alledaags gebruik dankzij zijn actieradius tot 337 km (WLTP). De batterij van 50 kWh kan in 30 minuten via snelladen worden opgeladen tot 80 procent van de accucapaciteit. Tevens is de Corsa-e klaar voor alle moderne oplaadopties (via wallbox, snelladen of het reguliere stopcontact) en hanteert Opel een garantie van acht jaar/160.000 km op de batterij.

Op zoek naar een Opel Corsa?
DAS import heeft er 4068 vanaf € 14.007,-

Opel Corsa

Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel 2020Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel 2020
5 november 2020
AUTOBEST Award 2020 voor Opel CorsaAUTOBEST Award 2020 voor Opel Corsa
17 februari 2020
Opel Corsa wint Connected Car Award 2020Opel Corsa wint Connected Car Award 2020
12 februari 2020
Opel Corsa is Zakelijke auto van 2019Opel Corsa is Zakelijke auto van 2019
17 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum