17 november 2016
Opel Grandland X

Opel Grandland X

Opel kondigt Grandland X aan

Autozine
17 november 2016 | De Opel Grandland X wordt de grotere broer van de Opel Crossland X. Beide zijn nieuwe crossover-modellen die in 2017 op de markt komen. De Grandland X is bedoeld voor mensen met een actieve lifestyle door zijn off-road-achtige uiterlijk, de hoge zitpositie, hoge instap en grote bagageruimte. Volgens Opel zullen de laatste ontwikkelingen op gebied van veiligheid, comfort én connectiviteit in de nieuwe Grandland X verkrijgbaar zijn.

Opel positioneert de Grandland X als crossover in het C-segment, waarin ook de Astra en de onlangs gelanceerde zevenzits Zafira bivakkeren. "De naam Grandland X appelleert aan passie voor avontuur en nieuwe uitdagingen, zowel in de stedelijke omgeving als daarbuiten. Onze nieuwe crossover oogt fantastisch en zal meer mensen warm maken voor het merk Opel", aldus Opels CMO, Tina Müller.

Opel Grandland X

De Grandland X is onderdeel van het grootste modellenoffensief van Opel ooit. Van 2016 tot en met 2020 staan 29 nieuwe modellen op stapel. In 2017 lanceert Opel zeven nieuwe modellen, waaronder dus ook deze nieuwe crossover. Hij betreedt een sterk groeiende markt: in een tijdsbestek van tien jaar, van 2007 tot 2017, is het marktaandeel van SUV's in Europa van 7 naar 20 procent gestegen. De Opel Crossland X en de Opel Grandland X zullen bijdragen aan de verdere groei van Opel.

De Opel Crossland X komt in de eerste helft van 2017 uit in het B-segment, naast de MOKKA X, waarvan er samen met zijn voorganger, de Mokka, al meer dan 600.000 zijn verkocht. De Opel Grandland X komt in de tweede helft van volgend jaar uit.

Op zoek naar een Opel Grandland X?
bynco heeft er 33 vanaf € 21.345,-

Opel Grandland X

Opel prijst vernieuwde GrandlandOpel prijst vernieuwde Grandland
9 juli 2021
Opel vernieuwt GrandlandOpel vernieuwt Grandland
9 juni 2021
Opel Grandland X PHEV ook met 2wdOpel Grandland X PHEV ook met 2wd
16 december 2019
Opel introduceert Grandland X Hybrid4Opel introduceert Grandland X Hybrid4
13 mei 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum