7 september 2017
Opel Grandland GSE
Nieuws

Opel Grandland X

5 Euro NCAP-sterren voor Opel Grandland X

7 september 2017 - In de laatste crashtests van Euro NCAP heeft de nieuwe Opel Grandland X de maximumscore van vijf sterren behaald. Die prestatie is te danken aan de hoge waardering van het testinstituut op de vier geteste veiligheidsaspecten: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, voetgangersbescherming en veiligheidssystemen.

Euro NCAP testte ook het All-speed emergency braking-systeem, dat optioneel leverbaar is voor de Opel Grandland X. Volgens Euro NCAP presteerde het systeem uitstekend. Een ander eersteklas veiligheids- en assistentiesysteem voor de Opel Grandland X is de Vermoeidheidsassistent, die tekenen van vermoeidheid bij de bestuurder signaleert en, indien nodig, adviseert om een rustpauze te nemen.

Opel Grandland X

De nieuwe, compacte crossover van Opel biedt ook optimaal zicht en verlichting bij duisternis zonder dat tegenliggers of andere weggebruikers worden verblind. De optionele AFL LED-koplampen geven een helder wit licht dat van de nacht dag maakt en die zich automatisch aanpassen aan de situatie.

Gemoedsrust wordt geboden door Opel OnStar. Behalve diensten als Stolen Vehicle Assistance en een wifi-hotspot voor optimale connectiviteit, biedt de persoonlijke connectiviteits- en serviceassistent de bestuurder ook hulp bij het vinden van een parkeerplaats en het reserveren van een hotelkamer. In een noodsituatie reageert de beschermengel automatisch als de auto is gecrasht en brengt de inzittenden in contact met een behulpzame adviseur; een mens, geen computer.

Opel Grandland X