23 mei 2019
Opel Corsa

Opel Corsa

Zesde generatie Opel Corsa gaat elektrisch

Autozine
23 mei 2019 | Opel biedt de volledig nieuwe, zesde generatie van de Corsa voor het eerst aan met volledig elektrische aandrijving. De batterij-elektrische versie biedt een actieradius van 330 km (volgens WLTP). De Corsa heeft miljoenen mensen mobiel gemaakt en gaat nu een stap verder door emissievrije mobiliteit bereikbaar te maken voor velen. De orderboeken van de nieuwe Corsa openen over enkele weken, te beginnen met die voor de elektrische Corsa-e, gevolgd door de benzine- en dieselversies.

Op zoek naar een Opel Corsa?
bynco heeft er 48 vanaf € 15.130,-

Opel Corsa

De Opel Corsa-e biedt een actieradius van 330 km (volgens WLTP). De stroom wordt geleverd door een 50 kWh-batterij met een fabrieksgarantie van acht jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval is de batterij in slechts 30 minuten tot 80% op te laden. Gebruikers kunnen de laadstatus controleren via de 'myOpel' app, waarmee ze ook laadtijden en -kosten kunnen optimaliseren.

Opel Corsa

De actieradius van de Opel Corsa-e is voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). De Sport-stand optimaliseert de rijdynamiek en reactiesnelheid van de auto, met een beperkt verlies van rijbereik. In de Eco-stand krijgt de Corsa-e een aanzienlijk groter bereik.

De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Het duurt 2,8 seconden om vanuit stilstand naar 50 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 8,1 seconden mogelijk.

Opel Corsa

De Corsa-e is net zo compact als de vorige generatie Opel Corsa, maar hij oogt sportiever, mede dankzij de 48 mm lagere daklijn. Dit gaat overigens niet ten koste van de hoofdruimte, want de bestuurdersstoel is 28 mm lager geplaatst. De lengte van de Corsa-e bedraagt 4,06 meter. Verder is de rijdynamiek van hoger niveau dankzij het lagere zwaartepunt en de snellere reactie op de input van de bestuurder. Het moderne interieur omvat onder meer een volledig gedigitaliseerde cockpit

Opel levert de Corsa-e met technologie en assistentiesystemen die vooral in grotere modellen van Opel te vinden zijn. Zo zijn de koplampen met adaptieve IntelliLux LED matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. In de koplampen zitten in totaal zestien LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een frontcamera van de nieuwste generatie registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de IntelliLux LED matrix koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

Opel Corsa

De frontcamera herkent ook verkeers- en matrixborden en toont de geldende maximumsnelheid op het volledig digitale instrumentenpaneel. Andere assistentiesystemen in de nieuwe Corsa zijn er in de vorm van radarondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot Assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

Het vooruitstrevende karakter van de Opel Corsa komt ook tot uiting in de nieuwe multimediasystemen. Het systeem Multimedia Navi met een 7,0-inch touchscreen en Multimedia Navi Pro met 10,0-inch touchscreen bieden de nieuwe 'Opel Connect'-telematicadienst. Waardevolle functies als Live Navigation met real-time verkeersinformatie en directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call zorgen voor extra gemoedsrust bij de bestuurder.

Op zoek naar een Opel Corsa?
DAS import heeft er 1872 vanaf € 14.398,-

Opel Corsa

Opel bouwt 300.000e Corsa FOpel bouwt 300.000e Corsa F
16 maart 2021
Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel 2020Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel 2020
5 november 2020
AUTOBEST Award 2020 voor Opel CorsaAUTOBEST Award 2020 voor Opel Corsa
17 februari 2020
Opel Corsa wint Connected Car Award 2020Opel Corsa wint Connected Car Award 2020
12 februari 2020
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum