24 mei 2023
Opel Corsa-e
Nieuws

Opel Corsa

Opel verbetert Corsa voor modeljaar 2023

24 mei 2023 - De vernieuwde Opel Corsa komt eraan. De nieuwe Corsa is herkenbaar aan het karakteristieke Opel Vizor-merkgezicht aan de voorzijde en het Opel-modelopschrift aan de achterzijde. Optioneel is de nieuwe Corsa voorzien van een volledig digitale cockpit die werkt op basis van Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies, in combinatie met een nieuw tot 10-inch groot touchscreen. De verblindingsvrije Intelli-Lux LED matrix koplampen, waarmee de Corsa in 2019 als eerste debuteerde in dit segment, zijn dankzij 14 LED-elementen nauwkeuriger.
Opel Corsa privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 335,-
JustLease

De Corsa Electric is krachtiger geworden en heeft dankzij een verbeterde batterij een actieradius tot 402 km (WLTP). Ook de andere aandrijflijnen zijn nieuw. De nieuwe Corsa is bijvoorbeeld het eerste Opel-model met 48-volt hybridetechnologie. Zo biedt de Corsa een voor dit segment ongeëvenaarde keuzevrijheid. Van volledig elektrisch en hybride tot zeer efficiënte brandstofmotoren.

Opel Corsa

Opel Vizor

Het opvallendst is de Opel Vizor, het karakteristieke merkgezicht dat alle nieuwe Opels siert. Het zwarte 'vizier' strekt zich uit over de voorzijde van de Corsa en integreert naadloos de grille, LED-koplampen en het centrale Opel Blitz-logo. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het logo uitgevoerd in opvallend zwart of in mat zijdeglans zilver. De optische 'luchtinlaten' onderin de voorbumper zijn groter en prominenter dan voorheen, waardoor de Corsa er zelfverzekerder uitziet.

De 'onderbroken' C-stijl wekt de indruk dat het dak boven de auto zweeft. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het dak uitgevoerd in zwart. De naam Corsa staat nu centraal op de achterklep. Voor het eerst is de Corsa leverbaar met Grafik Grey carrosserielak, waarmee de nieuwkomer optimaal tot zijn recht komt.

Nieuw cockpitdesign

Nieuwe stoelbekleding, een nieuwe schakelpook en een vernieuwd stuurwiel kenmerken de vernieuwde Corsa. Het voornaamste kenmerk is de optionele, volledig digitale cockpit met nieuw infotainment. Net als bij de nieuwste generatie Astra is het 'Detox to the max'-principe toegepast. Het navigatiesysteem geeft online diensten, natuurlijke spraakherkenning met 'Hey Opel' en over-the-air-updates. Bovendien zijn de weergaven van het 10-inch touchscreen voor navigatie en multimedia helderder, zodat alle belangrijke informatie in een fractie van een seconde is te zien. De nieuwkomer biedt meer: voor het eerst is het mogelijk om draadloos op te laden en om smartphones draadloos te verbinden met Apple CarPlay en Android Auto.

Intelli-Lux LED matrix koplampen

In totaal zorgen 14 LED-elementen (in plaats van 8) voor een heldere verlichting, terwijl andere weggebruikers nauwkeuriger uit de lichtstraal worden gehouden.

Ook zijn er assistentiesystemen die het rijden en manoeuvreren eenvoudiger maken. Van de nieuwe hoge resolutie panoramische achteruitrijcamera tot adaptieve cruise control, de snelheidsbegrenzer, de dodehoekassistent en Forward Collision Alert met automatische noodstopfunctie en voetgangersherkenning.

Corsa Electric met verbeterde batterij en nieuwe motor

De Corsa Electric is leverbaar met twee elektrische aandrijflijnen. De compacte bestseller is er opnieuw met 100 kW (136 pk) en met een verbeterde actieradius tot 357 km (WLTP). Nieuw is een variant met 115 kW (156 pk) en tot 402 km actieradius. Met een snellader is de batterij onder ideale omstandigheden in 30 minuten op te laden tot 80 procent (vanaf 20 procent).

Voor het eerst biedt Opel klanten de mogelijkheid te kiezen voor 48-volt hybridetechnologie. De 74 kW (100 pk) en 100 kW (136 pk) sterke motoren zijn gekoppeld aan een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling.

Opel Corsa beste aanbiedingen
Nieuw
vanaf € 16.999,-
Gebruikt
vanaf € 5.995,-
Private lease
vanaf € 335,-
Bijtelling
vanaf € 114,-
Opel
Corsa
Corsa
Corsa
 • eerste keuze
 • fabrieksgarantie
 • lakgarantie
 • 634 op voorraad
 • vanaf 2020
 • vanaf 1 km
 • nieuwe auto
 • geen investering
 • zorgeloos rijden
 • nieuwe auto
 • fiscaal aantrekkelijk
 • 22% bijtelling
Vandebron