Publicatiedatum: 24 mei 2023
Opel Corsa
Vooruitblik

Opel Corsa

Een kwestie van timing

Vooruitblik - Net voor de onthulling van de zesde generatie van de Corsa toonde Opel een bijzondere conceptcar. De "GT X Experimental" toonde het nieuwe gezicht en de nieuwe huisstijl van Opel. Echter, de Corsa was op dat moment vrijwel klaar voor productie en werd daarom het laatste model met de oude huisstijl. Voor modeljaar 2023 maakt Opel dat goed: de Corsa krijgt een nieuw gezicht!
Opel Corsa privé leasen?
Dat kan! Vanaf € 335,-
JustLease

De Corsa keek tot deze facelift met een vrolijke en onbezonnen blik de wereld in. Dat stond de auto goed, maar alle andere Opel-modellen hebben inmiddels een stoerdere en meer zelfverzekerde uitstraling. Vanaf modeljaar 2023 krijgt ook de Corsa de zwarte band tussen de koplampen en dat geeft het model een heel ander karakter.

Opel Corsa

Echter, omdat het hier een bestaand model betreft en omdat het hier een basismodel betreft, kon Opel geen kostbare aanpassingen maken of dure materialen gebruiken. Daarom is de neus wel opnieuw getekend, maar is de grille tussen de koplampen simpelweg zwart (inclusief een zwart Opel-logo) en niet gevat in plexiglas zoals bij de duurdere modellen.

De koplampen zijn ook nieuw. De units zijn aangepast om beter in lijn te blijven met het nieuwe uiterlijk en bieden ruimte aan de nieuwste techniek. Het zogenaamde "Intelli-Lux LED matrix" bestaat voortaan uit meer elementen (14 i.p.v. 8) om objecten nog exacter uit te lichten. De onderbumper is opnieuw getekend om een harmonieus geheel te vormen met de zwarte grille en de nieuwe koplampen.

Opel Corsa
Opel Corsa

Interieur

Binnenin is weinig gewijzigd. De Corsa was al modern en vanwege de prijs was er weinig financiële ruimte voor aanpassingen. Alleen wie de Corsa door en door kent, zal merken dat er voortaan een kleine vouw in de kern van het stuurwiel zit, waarmee de Corsa wederom beter past bij de andere modellen van Opel.

„Voortaan heeft de Corsa hetzelfde moderne en zelfverzekerde front als de recentere modellen van Opel“

De Corsa was al leverbaar met een geïntegreerd audio-, communicatie- en navigatiesysteem. Aan de functionaliteit is weinig veranderd. Echter, een internetverbinding maakt het mogelijk updates uit te voeren zonder de dealer te bezoeken.

Elektrische auto

Als vanouds is de Corsa leverbaar met benzine- en elektromotoren. Die laatste verandert van naam. Aanvankelijk heette de elektrisch aangedreven versie "Corsa-e" en dat wordt "Corsa Electric".

Opel Corsa

De batterij en elektromotor zijn gelijkgebleven, maar de software die beide aanstuurt is gewijzigd, waardoor de actieradius is vergroot (nu 357 km). Helaas is deze software niet beschikbaar voor bestaande modellen. Daarnaast is een tweede elektrische aandrijflijn leverbaar die 156 pk levert (136 pk voor de basisversie) en een theoretisch bereik van 402 km heeft.

Alhoewel Opel niet meer investeert in verbrandingsmotoren, zijn de benzinemotoren toch verbeterd. Zo gebruiken de mild-hybrid varianten voortaan 48 volt techniek voor een snellere start en soepele loop wanneer de elektromotor assisteert. Het onderstel is niet gewijzigd, omdat Opel simpelweg geen reden voor verbetering zag.

Opel Corsa

Conclusie

De zesde generatie van de Opel Corsa had een probleem: timing. Toen het model werd geïntroduceerd was net het te vroeg om te profiteren van de nieuwe huisstijl van het merk. Met de facelift voor modeljaar 2023 wordt dat probleem opgelost. Voortaan heeft de Corsa hetzelfde moderne en zelfverzekerde front als de recentere modellen van Opel.

En omdat Opel toch bezig was, kreeg de Corsa een aangepast infotainment-systeem, een nieuwe mild-hybrid motor en een geheel nieuwe elektromotor. Perfecte timing!

plus
 • Moderne, rijke uitrusting
 • Beschikbaar met benzine- en elektromotor
min
 • Onwennige zitpositie voorin, matige ruimte achterin
Opel Corsa beste aanbiedingen
Nieuw
vanaf € 16.999,-
Gebruikt
vanaf € 5.995,-
Private lease
vanaf € 335,-
Bijtelling
vanaf € 114,-
Opel
Corsa
Corsa
Corsa
 • eerste keuze
 • fabrieksgarantie
 • lakgarantie
 • 634 op voorraad
 • vanaf 2020
 • vanaf 1 km
 • nieuwe auto
 • geen investering
 • zorgeloos rijden
 • nieuwe auto
 • fiscaal aantrekkelijk
 • 22% bijtelling
Remschijf.nl