6 februari 2013
Opel Adam

Opel Adam Rocks

Opel onthult Adam Rocks

Autozine
6 februari 2013 | Tijdens de Autosalon van Geneve toont Opel de Adam Rocks. Het Adam ROCKS-concept is bedoeld voor wie persoonlijke vrijheid zoekt op 'ongebaande' wegen, die verder reiken dan het stadslandschap. Hij staat hoger en breder op zijn wielen, ziet er steviger en compacter uit en biedt een vrije blik op de hemel.

Op zoek naar een Opel Adam?
bynco heeft er 19 vanaf € 8.445,-

Opel Adam

De nieuwe cross-over carrosserie staat op een chassis dat 15 mm hoger en 20 mm breder is. Zijn opvallende verschijning wordt benadrukt door 'elleboog- en kniebescherming': extra aankleding rond de zijdrempels, beschermkappen en een centraal geplaatste uitlaat in OPC-stijl. De richtingaanwijzers in boemerangvorm met geïntegreerde mistlampen versterken de uitstraling en schitteren in ondoorzichtig glas wanneer ze uitgeschakeld zijn.

Opel Adam

De auto staat op 18 inch wielen met Twister-design en zichtbare Brembo-remschijven. Deze wielen zijn uitgerust met verwisselbare wielclips en zijn nu ook al verkrijgbaar in het productprogramma van de Adam. Maar de clips van het Rocks-concept hebben een nieuw, krachtiger en expressiever design en hun nieuwe kleuren contrasteren met de grijze tinten van de carrosserie. Neonblauwe strepen markeren de bandprofielen. Dit kleurenmotief keert terug in het interieur en rond de daklijn.

Het speciale gevoel van persoonlijke vrijheid in de Adam Rocks wordt ook benadrukt door zijn cabriolook en stoffen dak met blauwe biezen aan de zijkant. De stof reikt over de hele breedte en lengte van het dak tot aan de C-stijlen. Het grootste voordeel is dat de inzittenden van een rit in de open lucht kunnen genieten, zonder bagageruimte op te offeren. Het elektrische dak wordt via een afstandsbediening geopend en vouwt zich op vóór de C-stijlen. Het verdwijnt dus niet onder de achterklep, zodat de bagageruimte in tact blijft. Het extra gewicht van dit systeem is minimaal in vergelijking met een traditioneel cabrioletconcept.

Opel Adam

Wat het 'computergestuurde' dak bijzonder aantrekkelijk maakt is zijn intelligentie: een speciale weerapp voor het IntelliLink-infotainmentsysteem weet wanneer er slecht weer op komst is en sluit automatisch het dak.

Ook het interieur van de Adam ROCKS heeft heel wat personalisatiemogelijkheden. De brandy-kleurige nappalederen bekleding die ook in de Opel Cascada wordt aangeboden, geeft het interieur van deze Adam-concept het luxegevoel van Opels nieuwe middelgrote cabriolet. In typische Adam-stijl contrasteert de neonblauwe bies prachtig met het warme, lichtbruine leder. De bies komt terug op het lederen stuurwiel en de versnellingspook. Enkele opvallende kleurdetails op het instrumentenbord, de middenconsole en de deurprofielen van het Rocks-concept voegen dat energieke vleugje toe dat zo kenmerkend is voor het vernieuwende design van elke Adam.

Opel Adam Winnaar online campagne #ADAMYOURSELFWinnaar online campagne #ADAMYOURSELF
6 april 2016
Telefoon draadloos opladen in Opel ADAMTelefoon draadloos opladen in Opel ADAM
30 maart 2016
Opel Adam nu ook als UnlimitedOpel Adam nu ook als Unlimited
18 januari 2016
Opel zoekt ontwerpers voor AdamOpel zoekt ontwerpers voor Adam
11 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum