19 februari 2014
Opel Adam

Opel Adam

Opel introduceert Adam Rocks

Autozine
19 februari 2014 | De Autosalon van Genève (6 tot en met 16 maart 2014) is het podium voor de wereldpremière van de nieuwe Opel Adam Rocks. Deze extra stoere Adam-uitvoering combineert het compacte en frivole karakter van een stadsauto met de stoere uitstraling van een crossover. Na de Adam Jam, de Adam Glam en de Adam Slam breidt deze avontuurlijke variant de personalisatiemogelijkheden nog verder uit. Bovendien krijgt hij de nieuw ontwikkelde 1.0 EcoTec driecilinder turbobenzinemotor, die aansprekende prestaties zou combineren met een bescheiden brandstofverbruik.

Op zoek naar een Opel Adam?
bynco heeft er 17 vanaf € 8.445,-

Opel Adam

De nieuwe Opel Adam Rocks debuteert precies twaalf maanden nadat hij als conceptauto op de Autosalon van Genève werd voorgesteld. Hij werd daar zó enthousiast ontvangen, dat Opel vrijwel direct besloot de auto in productie te nemen. De Opel Adam Rocks, die deze zomer op de Europese markt wordt geïntroduceerd, is 3,74 meter lang. Met zijn 15 millimeter grotere bodemvrijheid is het Opels eerste compacte driedeurs crossover.

Opel Adam

De Opel Adam Rocks is bovendien standaard voorzien van het elektrisch bedienbare, stoffen Swing Top-dak, dat desgewenst in vijf seconden tot aan de C-stijlen openschuift. De Swing Top is beschikbaar in drie contrasterende kleuren die fraai aansluiten op de diverse dakkleuren van de Adam Rocks, namelijk zwart (Black), donkerbruin (Sweet Mokka) en lichtbruin (Light Oak).
Het systeem van de Swing Top doet volgens Opel geen afbreuk aan de stijfheid van de carrosserie en de functionaliteit van de auto. Zowel de bagageruimte als de achterklep van de Adam Rocks zijn identiek aan die van de reguliere Adam-modellen.

De Adam Rocks wordt leverbaar met de volledig nieuwe 1.0 EcoTec driecilinder benzinemotor met directe brandstofinjectie en turbotechniek. Opel levert de compacte motor in twee varianten met achtereenvolgens 66 kW/90 pk en 85 kW/115 pk. Beide motoren leveren vanaf 1.800 toeren per minuut een trekkracht van 166 Nm. Mede dankzij Start/Stop techniek bedraagt het gemiddelde verbruik  4,3 l/100 km voor de variant met 66 kW/90 pk. Daarbij hoort een CO2-uitstoot van 99 g/km (volgens NEDC test procedure; voorlopige cijfers). De Adam Rocks is standaard voorzien van een volledig nieuwe zesversnellingsbak.

De ingenieurs van Opel brachten verbeteringen aan de schokdempers, de vering en de achterwielophanging, voor extra stabiliteit en een responsieve besturing. De hoge, brede verschijning van de Adam Rocks wordt versterkt door de lichtmetalen 17-inchwielen (18-inch optioneel) en een breed scala aan exterieurkleuren en mogelijkheden om de auto verder te personaliseren.

Opel Adam

Het exterieur valt op door de trapeziumvormige grille met het verchroomde, 'gevleugelde' merklogo en de verchroomde omlijsting van de mistlampen en de knipperlichten. De standaard gemonteerde dakspoiler, het verchroomde uitlaatuiteinde en de achterlichten met led-techniek geven de achterzijde een volwassen aanblik. De Adam Rocks is bovendien leverbaar in nieuwe exterieurkleuren, waaronder Goldbusters (levendig geel). Het kleurenpalet bestaat nu uit achttien carrosserie- en zes speciale dakkleuren.

De slijtvaste stoelbekleding sluit aan op de stoere uitstraling van de Rocks. Specifiek voor de compact-crossover zijn twee nieuwe interieurthema's ontwikkeld. Eén daarvan komt direct uit de Adam Rocks Conceptauto van vorig jaar. Verder zijn diverse personalisatiemogelijkheden uit het Adam-gamma ook leverbaar voor de Rocks.

De Adam Rocks is uitgerust met het geavanceerde IntelliLink-systeem van Opel. Dit infotainmentsysteem integreert naadloos met de nieuwste Android- en Apple iOS-smartphones. Het biedt onder meer een USB- en Bluetooth-aansluiting, stembediening, een voorleesfunctie voor sms-berichten, audiostreaming, een 7-inch touchscreen en zeven luidsprekers. In de Opel Adam Rocks wordt het IntelliLink-systeem tevens uitgebreid met de optionele navigatie-app BringGo.

Opel Adam

De Adam Rocks wordt komende zomer op de Nederlandse markt verwacht. De specificaties en prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

AutoCoach
Winnaar online campagne #ADAMYOURSELFWinnaar online campagne #ADAMYOURSELF
6 april 2016
Telefoon draadloos opladen in Opel ADAMTelefoon draadloos opladen in Opel ADAM
30 maart 2016
Opel Adam nu ook als UnlimitedOpel Adam nu ook als Unlimited
18 januari 2016
Opel zoekt ontwerpers voor AdamOpel zoekt ontwerpers voor Adam
11 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum