7 juli 2015
Opel Adam

Opel Adam

Opel Adam Rocks S kost 24.995 euro

Autozine
7 juli 2015 | De Adam Rocks S beleefde zijn wereldpremière op de AutoRAI dit voorjaar en is vanaf nu te bestellen voor 24.995 euro. Voor dat geld levert Opel een auto van 3,75 meter lang met avontuurlijke en atletische aanblik én een 1,4-liter turbomotor van 110 kW (150 pk). Net als bij alle andere uitvoeringen van de Adam is er keuze uit tal van opties en accessoires om het ex- en interieur te personaliseren. Ook is het IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar voor de nieuwe Adam Rocks S en het Opel OnStar systeem standaard.

Op zoek naar een Opel Adam?
bynco heeft er 19 vanaf € 8.445,-

Opel Adam

De Adam Rocks S belooft het beste uit twee werelden voor sportief ingestelde rijders. Het stoere outdoor uiterlijk van de Adam Rocks is gecombineerd met de prestaties van de Adam S: 110 kW (150 pk), 220 Nm aan koppel en een topsnelheid van 210 km/uur. De Rocks S accelereert van 0 - 100 km/uur in 8,5 seconden. Een tussensprint van 80 - 120 km/uur in de vijfde versnelling lukt in 7,9 seconden. De krachtbron is gekoppeld aan een 'close ratio'-handgeschakelde zesversnellingsbak. Het brandstofverbruik bedraagt 5,9 l/100 km gemiddeld (139 g/km CO2).

Opel Adam

Het karakter van de Adam Rocks S komt echt goed uit de verfdankzij een met 15 millimeter verlaagd onderstel ten opzichte van de Adam Rocks. High-performance remmen en een uitschakelbaar ESP maken het plaatje compleet.

Opel Adam

Standaard is de auto uitgerust met onder andere Electronic Climate Control, Recaro stoelen vóór, 17-inch lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting en -achterlichtunits, canvas Swing-Top, etc. Optioneel biedt de Adam Rocks S een dodehoek waarschuwing. De bestuurder krijgt een waarschuwing van knipperende led-lampjes in de buitenspiegels zodra hij van rijstrook wil wisselen en een auto zich in de dode hoek bevindt. Dodehoek waarschuwing is actief bij snelheden van 11 tot 140 km/uur. Het systeem is onderdeel van het Park Assist ll pakket, dat de Adam Rocks S ook automatisch kan laten inparkeren. De meerprijs bedraagt € 595,-.

Opel Adam

Optioneel is het IntelliLink infotainmentsysteem leverbaar, onderdeel van de standaarduitrusting is Opel OnStar. De baanbrekende persoonlijke online- en service assistent biedt onder meer 24/7 toegang tot hulp en assistentie, online voertuigdiagnose en de mogelijkheid om de auto te traceren na diefstal. In het laatstgenoemde geval kan, op afstand, het starten van de auto onmogelijk worden gemaakt. Met Opel OnStar fungeert de Opel Adam Rocks S ook als een 4G mobiele Wi-Fi hotspot, waaraan maximaal zeven mobiele apparaten zijn te koppelen. De eerste 12 maanden zijn de Opel OnStar diensten en de Wi-Fi hotspot gratis.

Winnaar online campagne #ADAMYOURSELFWinnaar online campagne #ADAMYOURSELF
6 april 2016
Telefoon draadloos opladen in Opel ADAMTelefoon draadloos opladen in Opel ADAM
30 maart 2016
Opel Adam nu ook als UnlimitedOpel Adam nu ook als Unlimited
18 januari 2016
Opel zoekt ontwerpers voor AdamOpel zoekt ontwerpers voor Adam
11 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum