7 februari 2014
Opel Adam

Opel Adam

Bryan Adams geeft Opel Adam vorm

Autozine
7 februari 2014 | De Canadese rockzanger en componist Bryan Adams blijkt ook een verdienstelijk fotograaf. Voor een kalender, getiteld 'THE ADAM BY BRYAN ADAMS', zette hij de Opel ADAM op creatieve wijze op de gevoelige plaat in zijn studio in Berlijn. Bovendien creëerde hij een kunstzinnige camouflage-look voor de auto. Van 23 tot en met 26 januari schitterde zijn creatie in het 'Haus der Kunst' in München. Opel zal van deze bijzondere ADAM tien exemplaren produceren. De opbrengst daarvan is bestemd voor de Bryan Adams Foundation, een organisatie die zich inzet voor hulpbehoevende mensen over de hele wereld.

Op zoek naar een Opel Adam?
bynco heeft er 17 vanaf € 8.445,-

Opel Adam

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Opel, Tina Müller, was getuige van de fotoshoot door Bryan Adams in Berlijn: "Echt geweldig dat we zo'n eminente kunstenaar aan ons hebben kunnen binden. Hij maakt geen doorsnee automobiele fotografie. Het materiaal is in elk geval voor Opel heel verrassend. Opel zal visuele elementen op brede schaal inzetten in spraakmakende ADAM-communicatie om het merk moderner en meer lifestylegericht te positioneren".

Opel Adam

Bryan Adams beleefde naar eigen zeggen veel plezier aan het project: "Alles is mogelijk met de ADAM", zo stelt de fotograaf, die ook prominente wereldsterren voor zijn camera heeft gehad. Dat waren onder anderen Amy Winehouse, Michael Jackson en Dustin Hoffmann. Ook maakte hij een foto van de Britse koningin Elizabeth ter ere van haar vijftigjarig jubileum als staatshoofd. Die afbeelding prijkt nu op Canadese postzegels.

De Opel ADAM, die begin 2013 op de markt kwam,is zelfs bekroond met een gerenommeerde industriële-vormgevingsprijs: de red dot design award. Onlangs hebben lezers van Auto Zeitung hem op de eerste plaats gezet in de verkiezing voor Auto Trophy 2013. De ADAM won in de categorie stadsauto's.

AutoCoach
Winnaar online campagne #ADAMYOURSELFWinnaar online campagne #ADAMYOURSELF
6 april 2016
Telefoon draadloos opladen in Opel ADAMTelefoon draadloos opladen in Opel ADAM
30 maart 2016
Opel Adam nu ook als UnlimitedOpel Adam nu ook als Unlimited
18 januari 2016
Opel zoekt ontwerpers voor AdamOpel zoekt ontwerpers voor Adam
11 december 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum