22 oktober 2007
 

Nissan

Vier conceptcars bij Nissan op Tokyo Motorshow

Autozine
22 oktober 2007 | De 40e editie van de Tokyo Motor Show staat voor Nissan voor een belangrijk deel in het teken van het debuut van de nieuwe GT-R, die op 24 oktober wordt onthuld. Daarnaast zijn op de stand van Nissan vier nieuwe conceptauto's te bewonderen, die zonder uitzondering dienen als platform om het publiek bekend te maken met een aantal innovaties voor toekomstige productiemodellen.
AutoCoach
Info

De PIVO 2 omvat diverse innovaties die bijdragen aan de relatie tussen voertuig en bestuurder. Via een Robotic Agent is de Pivo 2 in staat om op vriendelijke toon met de bestuurder te communiceren. Door de 360 graden draaibare cabine is het voorportier vanuit elke richting toegankelijk en worden passagiers verwelkomd in het genoeglijke interieur.

Nissan

Dankzij nieuwe technologie levert de compacte lithium-ionaccu van de Nissan Pivo 2 ongeveer twee keer zoveel energie als een conventionele cilindrische accu van hetzelfde type. Door het gebruik van het chemisch stabiele element mangaan voor de elektroden, is deze accu bovendien betrouwbaarder en veiliger in het gebruik.

De Round Box (Rd-Bx) is een op jongeren gerichte compacte cabriolet. Dankzij het interactieve Play Catch-systeem hebben de inzittenden voorin en achterin toegang tot het entertainmentsysteem en reisinformatie. Met inventief vormgegeven componenten wordt de ruimte in het interieur optimaal benut, om de onderlinge communicatie tussen de vier passagiers te bevorderen. In het lagere deel van de carrosserie zijn aan weerszijden kleine glazen panelen aangebracht. Hierdoor kunnen de passagiers het wegdek onder zich door zien schieten, wat bijdraagt aan het gevoel van snelheid.

Nissan

Met de Intima krijgt het "Modern Living Concept" van Nissan een nieuwe invulling. Om de voorpassagiers op comfortabele wijze welkom te heten, kunnen beide voorstoelen ongeveer 80 naar buiten draaien. De styling van het exterieur sluit aan bij dat van het interieur, met een design waarbij een strakke lijnvoering en vloeiende vormen worden gecombineerd. De oplopende schouderlijn zorgt voor een elegant accent, terwijl de sierlijk vormgegeven voor- en achterlichten, de grille en wielen superieure kwaliteit uitstralen.

De NV200 is een bedrijfsvoertuig voor een nieuwe generatie professionals. Het design van het interieur is er zoveel mogelijk op gericht om efficiency te combineren met comfortverhogende accenten, om de reis naar of van het werk zo aangenaam mogelijk te maken. De flexibele laadruimte biedt plaats aan een mobiel kantoor dat voor uiteenlopende doeleinden kan worden aangepast. In het kantoor bevinden zich talloze praktische opbergmogelijkheden voor bedrijfsspecifieke apparatuur, gereedschappen en materialen.

Nissan

De NV200 is ontworpen voor een professionele diepzeefotograaf. Het kantoor is uitgerust met een paneel om een onderwatercamera op afstand te kunnen bedienen en biedt alle faciliteiten om op locatie foto's te kunnen bewerken en op te slaan.

In het kader van het Nissan Green Program 2010 heeft Nissan al eerder bekendgemaakt dat het rond 2010 Clean Diesel-voertuigen zal introduceren voor Japan, Noord-Amerika en China. Deze nieuwe dieselmotoren voldoen aan de toekomstige emissie-eisen die voor deze markten zullen gelden. In Japan staat voor de herfst van 2008 een nieuwe Clean Diesel-krachtbron gepland voor de Nissan X-TRAIL. In de Verenigde Staten is ook de Nissan Maxima vanaf 2010 leverbaar met een Clean Diesel-motor die voldoet aan de plaatselijk geldende emissienorm.

Nissan
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021