1 augustus 2003
 

Nissan

Veel nieuws bij Nissan tijdens IAA

Autozine
1 augustus 2003 | Nissan pakt in Frankfurt uit met nieuwe modellen, nieuwe concepten en nieuwe ideeen. Nissan onderstreept op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt zijn positie in het sterk groeiende 4x4-segment in Europa. Een van de grote attracties is een robuuste conceptauto, de Dunehawk, die toont welke richting Nissan inslaat met de SUV.
AutoCoach
Info

De Dunehawk geeft een impressie van de Nissan 4x4s van morgen. Met een robuust en doordacht design, geavanceerde technologie en een innovatieve combinatie van SUV en MPV, is de Dunehawk een medium-SUV die volgens de makers is toegesneden op de wensen van actieve gezinnen van de toekomst. Het model is uitgerust met de tweede generatie van Nissans ALL MODE 4x4-systeem, bekend van de X-TRAIL.

Nissan

De internationale autotentoonstelling van Frankfurt is ook het officiele startsein voor de Europese verkoop van de indrukwekkende 350Z, de tweezitter met een onderstel dat op het circuit is ontwikkeld. Zijn 3,5-liter V6-motor levert 280 pk en is achter de vooras geplaatst waardoor een gunstige gewichtsverdeling is bereikt. De Nissan 350Z heeft achterwielaandrijving. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/uur en de acceleratie van 0 tot 100 km/uur neemt minder dan zes seconden in beslag. De Nissan 350Z speelt een belangrijke rol bij de groei van Nissan in Europa. Al meer dan duizend exemplaren van de nieuwste Z-car, de 350Z is de vijfde generatie van deze icoon op wielen in iets meer dan drie decennia, zijn in Europa verkocht sinds het model begin dit jaar werd geintroduceerd op de autoshow van Geneve.

Essentieel voor de voortgaande groei van Nissan in Europa is de uitbreiding van de reeks dieselmotoren. In Frankfurt wordt een nieuwe 82 pk sterke dieselversie van de Micra 1.5 dCI onthuld. Deze motor -leverbaar vanaf oktober- is een toevoeging aan de bestaande 65 pk sterke variant die al op de markt is. De Micra 1.5 dCi met 82 pk is de laatste in een reeks introducties van moderne dieselmotoren. Nissan heeft nu een complete range dieselmotoren voor elk segment van de markt, van de compacte Micra tot de royale Patrol GR. Nissans dieselaanbod omvat vijf verschillende cilinderinhouden: 1.5, 1.9, 2.2, 2.5 en 3.0 liter met in totaal negen verschillende vermogens.

Nissan

Voor het eerst toont Nissan in Europa ook de technologie van de toekomst. Een prototype van een met een brandstofcel aangedreven X-TRAIL, net terug van uitgebreide praktijktesten, schittert op de show. Brandstofceltechnologie is honderd procent vriendelijk voor het milieu en veroorzaakt geen schadelijke uitstoot. Niet voor niets wordt deze manier van aandrijving wereldwijd gezien als de techniek van de toekomst. Nissan's X-TRAIL-prototype vormt de basis voor een auto met brandstofcel die dit jaar in proefproductie zal worden genomen.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021