10 april 2003
 

Nissan

Strategist of the Year Award voor Nissan

Autozine
10 april 2003 | Carlos Ghosn, President en Chief Executive Officer van Nissan Motor Company, heeft een belangrijke economische prijs gekregen. Het is de Strategist of the Year Award 2002, toegekend door het Franse financieel-economische dagblad La Tribune. Uit handen van de voormalige Franse premier Edouard Balladur nam Ghosn onlangs de bij de prijs behorende sculptuur in ontvangst.
AutoCoach
Info

Onder regie van Ghosn is een herstelplan in werking gezet en ontwikkelt Nissan zich in sneltreinvaart tot een sterke, daadkrachtige speler op de wereldwijde automarkt. Ghosn stond aan de wieg van een strategie die reeds vorig jaar, een jaar eerder dan voorzien, tot winstgevendheid heeft geleid. Bovendien speelde Ghosn een doorslaggevende rol in de ontwikkeling van de alliantie Renault-Nissan in nauwe samenwerking met Louis Schweitzer, de President van Renault.

Nissan

In april 2002 is de tweede fase van het herstelplan in gang gezet: Nissan 180. Dat plan behelst een wereldwijde groei in verkopen van een miljoen autos, het bereiken van acht procent rendement en het wegwerken van alle schulden. De komst van 28 nieuwe modellen in de periode van 2002 tot en met 2004 levert hieraan een grote bijdrage.

Dit succes vormde voor de redactie van La Tribune voldoende reden om Ghosn als een van de kandidaten voor de Strategist of the Year Award 2002 te selecteren. Uit de lijst finalisten hebben een deskundige vakjury en La Tribune-lezers de winnaar gekozen. De Award is eind jaren tachtig in het leven geroepen om opmerkelijke financieel-economische prestaties van topmensen bij grote bedrijven over het voetlicht te brengen.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021