16 juni 2009
 

Nissan

Sloopregelingen goed voor Nissan-fabriek

Autozine
16 juni 2009 | De Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland neemt opnieuw honderd mensen extra aan. Door de invoering van sloopregelingen in diverse Europese landen neemt de vraag naar nieuwe auto's toe en zijn extra productiemedewerkers nodig.
AutoCoach
Info

Vorige maand nam de fabriek al 150 ex-werknemers terug in dienst voor een periode van vier maanden. De vraag naar nieuwe Nissans was in landen als Frankrijk, Duitsland en Italië toegenomen na de invoering van een sloopregeling in die landen.

Nissan

Nu ook in het Verenigd Koninkrijk een sloopregeling is ingevoerd, worden nog eens honderd mensen extra aangenomen in de fabriek in Sunderland. Dit stelt Nissan in staat om de geplande productie van 18.000 voertuigen in de maanden juni tot en met september te realiseren.

De extra productiewerknemers krijgen opnieuw een contract voor vier maanden aangeboden en worden ingezet bij de productie van de Nissan Micra en de Nissan Note. Afhankelijk van hun beschikbaarheid worden de medewerkers gerekruteerd uit de groep 'Tijdelijke Productiemedewerkers' die eerder hun baan verloren als het gevolg van saneringen in de fabriek in Sunderland.

Kevin Fitzpatrick, Deputy Managing Director van de fabriek in Sunderland, licht toe: "De korte opleving in de vraag naar nieuwe auto's als gevolg van de sloopregelingen in diverse Europese landen, is zeer welkom. Het is een waardevolle steun in de rug in deze voor ons lastige periode. De modellen die Nissan in Sunderland maakt – in het bijzonder compacte auto's als de Micra en de Note – zijn erg populair bij klanten die gebruikmaken van een sloopregeling. En hoewel de markt erg wisselvallig blijft, grijpen we deze kans om extra mensen aan te nemen".

KwikFit
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021