8 juni 2009
 

Nissan

Nieuwe Nissan-fabriek in Rusland start productie

Autozine
8 juni 2009 | De nieuwe productievestiging van Nissan in het Russische Sint Petersburg is officieel in gebruik genomen. Premier Vladimir Poetin reed de eerste in Rusland geproduceerde Nissan van de band. De fabriek heeft op dit moment een capaciteit van 50.000 auto's per jaar en produceert onder meer de X-Trail.
AutoCoach
Info

"Dit betekent de doorbraak van Nissan in Rusland", aldus Nissan-president Carlos Ghosn tijdens de openingsceremonie. "De opening van de nieuwe fabriek in Sint Petersburg in de huidige economische omstandigheden onderstreept ons vertrouwen in het enorme potentieel van de Russische economie".

Nissan

Rusland is één van de grootste afzetmarkten voor Nissan: de grootste in Europa en de vijfde markt wereldwijd. Met de opening van de nieuwe fabriek kan Nissan beter inspelen op veranderingen in de markt en profiteert het van de voordelen van productie dicht bij de afzetmarkt. Voorlopig heeft de fabriek een capaciteit van 50.000 auto's per jaar. Er is één ploeg ingesteld en de fabriek biedt werk aan 750 werknemers. Bovendien zorgt de productiefaciliteit voor extra werkgelegenheid en arbeidsplaatsen bij toeleveranciers en andere ondersteunende bedrijven.

Op dit moment bouwt de Russische vestiging van Nissan alleen nog de Teana; een luxe zakensedan die in 85 landen wereldwijd wordt verkocht. Rusland is de op twee na grootste markt voor deze auto. Vanaf dit najaar bouwt de fabriek in Sint Petersburg ook de X-Trail, die net als de Teana zeer veel Russische kopers trekt. Alle auto's die in Sint Petersburg worden gebouwd, zijn voor de lokale markt bestemd.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021