25 augustus 2015
 

Nissan

Nissan zoekt energiestation van de toekomst

Autozine
25 augustus 2015 | Nissan is in samenwerking met het internationale architectenbureau Foster en Partners gestart met een onderzoek naar het ideale energiestation van de toekomst. Het te ontwikkelen concept zal moeten aansluiten bij en passen in een wereld waarin emissievrij rijden, online communities en autonoom rijden heel vanzelfsprekend zijn. Een concept dat de voordelen toont van een slim EV-ecosysteem. Niet alleen als het gaat om mobiliteit, maar ook om het benutten van de batterijen van elektrische auto's voor opslag van lokaal opgewekte energie.
AutoCoach
Info

David Nelson, hoofd design bij Foster + Partners: "Het doel van onze samenwerking met Nissan is het uitlichten van de veelvoud aan uitdagingen waarmee we te maken krijgen in onze steden. Nieuwe technologie, alternatieve energie en veranderende trends in onze samenleving hebben een geweldige impact op ons leven. Het ziet ernaar uit dat elektrische auto's een stevige voet aan de grond krijgen in stedelijke omgeving. Daarom is het nodig dat we kijken naar het energiestation voor toekomstige generaties; een nieuwe benadering van design dat meer gericht is op integratie binnen samenwerkingsverbanden in steden. Als marktleider in elektrische mobiliteit is Nissan essentieel om inzicht te krijgen in toekomstige interactie van automobilisten binnen de bebouwde omgeving."

Nissan

Jean-Pierre Diernaz, directeur Electric Vehicles bij Nissan: "Tankstations zullen moeten veranderen, anders gaan ze een onzekere toekomst tegemoet. Rond 2020 zullen er bijna een miljoen elektrische auto's op de weg zijn, dus het is onvermijdelijk om de infrastructuur op de groei aan te passen. Met dit initiatief zetten we de eerste stappen. We brengen de groeiende diversiteit in het mobiliteitslandschap in kaart door ons voor te stellen hoe steden zich kunnen voorbereiden op toekomstige, duurzame mobiliteit."

Samenwerking voor het ontwikkelen van een duidelijk plan voor een toekomstig tank- of laadstation gaat samen met de groeiende populariteit van elektrische auto's. De verkoop van elektrisch aangedreven Nissans is in 2014 met 33% gestegen. De groei gaat door, aangejaagd door het streven naar betere luchtkwaliteit in stedelijk gebied. Elektrisch rijden nadert een omslagpunt en diverse prognoses gaan uit van een toenemende groei.

De in 2010 geïntroduceerde Nissan LEAF was 's werelds eerste in serie geproduceerde elektrische auto. Destijds was dat een revolutie in de autowereld. Het is nog steeds de best verkopende elektrische auto in de geschiedenis, goed voor bijna 50 procent marktaandeel in het EV-segment wereldwijd.

Wittebrug
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021