16 mei 2013
 

Nissan

Nissan zoekt nieuwe Nismo-coureurs

Autozine
16 mei 2013 | Nissan en Sony Computer Entertainment Europe organiseren een vijfde seizoen van de Nissan GT Academy. De editie van 2013 belooft de grootste editie tot nu toe te worden, met meer deelnemende landen dan voorheen. Het online gedeelte van de competitie start in juli en deelname is uitsluitend voor spelers van de Gran Turismo6-demo, exclusief voor de Playstation3.
Info

Sinds de start van de GT Academy in 2008 hebben zo'n twee miljoen Gran Turismo-spelers gestreden om de kans om de overstap te maken van speler op het virtuele circuit naar Nissan-coureur op het echte circuit. Zes winnaars van eerdere edities van de competitie – die nu in Europa, de Verenigde Staten, Rusland, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika wordt gehouden – zijn nu Nismo-coureurs die namens Nissan deelnemen in de diverse topklassen van de autosport.

Nissan

Dankzij de sneak preview van de online kwalificaties in Gran Turismo6 en de deelname van de Nismo-rijders – onder wie Lucas Ordoñez (winnaar in 2008) en Jann Mardenborough (winnaar in 2011) – aan de 24-uursrace van Le Mans van dit jaar, wordt een recordaantal inschrijvingen verwacht.

Darren Cox, Global Motorsport Director van Nissan Motor Co., maakte de plannen voor de GT Academy 2013 bekend tijdens de presentatie van de nieuwste editie van Gran Turismo op het circuit van het Engelse Silverstone. Hij zei: "Elk jaar zorgt de GT Academy voor spanning en primeurs. 2013 zal daarop geen uitzondering zijn. De selectie en de opleiding van de coureurs zijn nu zo goed ontwikkeld dat we ontzettend snelle coureurs afleveren. De GT Academy blijft echter een toegankelijke route naar de professionele autosport voor mensen die daar anders geen mogelijkheden toe hebben. Het ontdekken van echt racetalent in de gamewereld is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden van het digitale tijdperk en de innovatie waar Nissan om bekendstaat. Wij verwachten een recordaantal gamers via de Gran Turismo6-demo".

In de GT Academy-competitie strijden de snelste PlayStation-gamers van elk van de deelnemende landen tijdens  de nationale finale tegen de winnaars van een aantal live-events. Dan volgt de overstap van het virtuele circuit naar de echte Nissan-sportauto's: de winnaars van de nationale finales gaan door naar de internationale finale op het circuit van Silverstone, de thuisbasis van het Race Camp van de GT Academy.

De nationale GT Academy-winnaars worden daar onderworpen aan een intensief opleidingsprogramma dat behoort tot de beste ter wereld. Zij moeten zich daar bewijzen voor de ultieme hoofdprijs: deelname aan een volledig raceseizoen met een Nissan GT-R GT3 Nismo in een kampioenschap van topniveau.

IkWilVanMijnAutoAf
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021