6 september 2021
 

Nissan

Nissan verkoopt 250.000e EV in Europa

Autozine
6 september 2021 | Nissan heeft een mijlpaal bereikt: een kwart miljoen verkochte volledig elektrische voertuigen in Europa. De mijlpaal is te danken aan de LEAF, waarvan 208.000 exemplaren zijn verkocht, en aan de e-NV200, met 42.000 klanten in Europa. De LEAF en e-NV200 werden respectievelijk in 2010 en 2014 geпntroduceerd en waren baanbrekend op het gebied van elektrische mobiliteit: de LEAF als eerste EV-personenauto en de e-NV200 als pionier op het gebied van elektrische bedrijfswagens.
Info

"Alle goede ideeen beginnen met een vonk die overslaat. De Nissan LEAF zette bij zijn introductie in 2010 aan tot de moderne EV. Vandaag de dag biedt hij nog steeds wereldwijd innovatieve technologieлn en geavanceerde emissievrije aandrijving. Zo wordt het goede idee een realiteit voor de massa", zegt Leon Dorssers, Senior Vice President, Sales & Marketing, Nissan AMIEO.

Nissan

Emmanuelle Serazin, Director Corporate Sales & LCV Europe, stelt: "De e-NV200 heeft de elektrische revolutie naar de wereld van de lichte bedrijfswagens gebracht. Hij biedt de perfecte balans tussen duurzaamheid, praktisch gebruiksgemak en lage gebruikskosten. We kijken uit naar een nieuw hoofdstuk van onze elektrificatiestrategie, met een nieuwe geлlektrificeerde bedrijfswagen die binnenkort wordt geпntroduceerd."

Nissan blijft zich inzetten voor elektrische mobiliteit en toewerken naar een duurzamere toekomst. Als onderdeel daarvan kondigde Nissan recent een EV Hub aan van 1 miljard pond. Het eerste EV-producerende ecosysteem, EV36Zero, vormt de blauwdruk voor de toekomst van de industrie. Het overgangsproject versnelt de weg van Nissan naar CO2-neutraliteit en combineert elektrische voertuigen, hernieuwbare energie en batterijproductie, gecentreerd rond de Nissan-fabriek in Sunderland (Verenigd Koninkrijk).

Op basis van de ervaringen op het gebied van crossovers en elektrificatie komt Nissan met een nieuwe volledig elektrische crossover. Het nieuwe model wordt geproduceerd in Sunderland en belooft vormgeving, efficientie en batterijtechnologie van een nieuwe generatie.

Bovendien wordt het toekomstige Nissan-aanbod van compacte bedrijfswagens geproduceerd in Maubeuge (Frankrijk), het Alliantie-centrum voor compacte bedrijfswagens. Het aanbod zal bestaan uit zowel volledig elektrische versies als versies met verbrandingsmotor en bedrijfswagen- en personenautovarianten.

Met het versnellen van het transformatieplan breekt een nieuwe periode van duurzame groei aan voor Nissan. Eind 2023 moet 75 procent van de verkochte modellen in Europa elektrisch aangedreven zijn.

Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
Prijzen Nissan QASHQAI 2021 bekendPrijzen Nissan QASHQAI 2021 bekend
22 april 2021
Nissan kondigt nieuwe X-TRAIL aanNissan kondigt nieuwe X-TRAIL aan
19 april 2021