21 februari 2005
 

Nissan Zaroot

Nissan toont Zaroot conceptcar in Geneve

Autozine
21 februari 2005 | De Zaroot is een wereldprimeur in Geneve. Het is een studiemodel voor een sportief gelijnde SUV. Alle traditionele kenmerken van een 4WD, inclusief de capaciteiten om zich door zwaar terrein te worstelen, zijn in dit geval verpakt in een futuristische styling.
AutoCoach

Het design is strak met duidelijke lijnen en scherpe hoeken. De auto komt solide en stoer over. De Zaroot straalt kracht en veiligheid uit. Het zijn vertrouwde themas voor een SUV, terwijl de vleugeldeuren getuigen van een totaal afwijkende blik van de ontwerpers. De deuren domineren de flanken van de Zaroot. Ze bestrijken het hele deel vanaf de voorste dakstijl tot de achterkant. De Zaroot heeft geen middenstijl.

Nissan

Door hun vijfhoekige vorm geven de deuren de Zaroot een heel kenmerkend gezicht, waarbij de boogvormige daklijn weer aansluit bij het design van de jongste generatie conceptautos van Nissan. Zo ontstaat een heel sportief totaalbeeld op een manier die tot dusver nauwelijks voorkwam in het SUV-segment.

Het futuristische spreekt ook uit de styling van voor- en achterkant. De Zaroot heeft een stompe neus, die maar een fractie voor de wielen uitsteekt. Centraal staat de herkenbare Nissan-grille met links en rechts verticale koplampen, die het gezicht van de Zaroot iets technisch geven.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info