29 augustus 2007
 

Nissan Mixim

Nissan toont Mixim conceptcar in Frankfurt

Autozine
29 augustus 2007 | Op de komende, 62ste Internationale Automobil Ausstellung (IAA) van Frankfurt toont Nissan een volledig nieuw conceptmodel: de Mixim. De conceptauto Mixim is een compact model voor de jonge generatie automobilisten bij wie computers en Internet bijna met de paplepel zijn ingegeven.
AutoCoach
Info

Opvallend aan de Mixim is dat de bestuurder in het midden van de auto zit. Links en rechts van hem zijn nog twee zitplaatsen. Het stuurwiel en de bedieningsorganen zijn geinspireerd op de consoles van spelcomputers waarmee deze generatie zo vertrouwd is.

Nissan

Opvallend is de panoramische voorruit die geïnspireerd is op het vizier van een valhelm. Deze voorruit is bewust opvallend schuin geplaatst om de sportieve prestaties van de Mixim te accentueren. De aflopende daklijn en scherp afgeknotte achterzijde van de conceptauto helpen daarbij nog een handje.

In het exterieur en interieur van de Mixim komen veelvuldig ruitvormige stijlelementen terug. Met name bij de beide luchtinlaten, achter de portieren en in de stoere LED-koplampen. De driehoekige zijruit combineert op stilistische wijze de aflopende daklijn met de scherpe, hoekige vouw die over het midden van de portieren loopt. Achter de drie stoelen bevindt zich een zeer ruime bagageruimte.

Twee "Super Motors" drijven de Mixim aan. Een systeem waarbij de elektromotoren, één drijft de voorwielen aan en een tweede voorziet de achterwielen van aandrijving, tevens als dynamo dienstdoen. Daardoor worden de lithium-ion-accus automatisch opgeladen.

De auto heeft een wielbasis van 2530 mm en meet 3700 mm in de lengte, 1800 mm in de breedte en 1400 mm in de hoogte. Dat betekent dat de Mixim niet alleen korter en lager is dan de Nissan Micra, maar ook dat hij iets breder is dan de kleine Nissan. De Mixim weegt 950 kg.

Hoewel de Nissan Mixim een conceptauto is waarvan het nog niet zeker is of Nissan deze ook in productie neemt, is de Mixim ontwikkeld conform het Nissan Green Program 2010, waarin de Japanse autofabrikant voor zichzelf strenge milieudoelen heeft vastgelegd die voor 2010 gerealiseerd moeten zijn. Tijdens de IAA rijdt de Mixim steeds vanaf een laag podium via een helling naar een hoger platform op de Nissan-stand.

Dutchlease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021