10 februari 2011
 

Nissan ESFLOW

Nissan toont ESFLOW concept

Autozine
10 februari 2011 | Nissan introduceert in Genève de ESFLOW, een volledig elektrisch aangedreven sportauto. Met dit studiemodel laat Nissan naar eigen zeggen zien dat elektrisch rijden kan samengaan met rijplezier en bloedstollende prestaties. De ESFLOW sprint binnen 5 seconden naar 100 km/uur en heeft een actieradius van 240 kilometer.
AutoCoach

Om het gewicht zo laag mogelijk te houden heeft Nissan de ESFLOW opgebouwd uit lichte materialen – het onderstel bijvoorbeeld is gemaakt van aluminium.

Nissan

Omdat Nissan de ontwikkeling van de ESFLOW met een blanco vel papier is begonnen, kon het de accu's en de elektromotoren precies daar plaatsen waar ze een gunstige invloed hebben op de wegligging van de auto. De twee elektromotoren zijn centraal, boven de achteras geplaatst en drijven elk een achterwiel aan. Bijkomend voordeel van deze individuele aandrijving is dat de ESFLOW de aandrijfkrachten optimaal verdeelt voor maximale controle, stabiliteit en efficiënte energieregeneratie. De accu's zijn in de lengterichting tussen de vooras en het passagierscompartiment geplaatst. Het draaipunt van deze centraal geplaatste massa bevindt zich dicht bij de heupen van de bestuurder.

De zwaarste componenten van moderne auto's zijn tegenwoordig de stoelen. Die bevatten gewoonlijk stalen frames, zijn voorzien van dikke bekleding en steeds vaker ook van zware elektrische bediening. Daarom heeft Nissan de stoelen van de ESFLOW in de auto geïntegreerd, zodat zo'n frame overbodig is. De stoelen zijn dus niet te verstellen, maar dat is ook niet nodig: het stuur en de pedalen zijn elektrisch verstelbaar, zodat iedere bestuurder toch zijn of haar ideale zitpositie kan vinden.

De stoelen zijn bekleed met goudkleurig leer en geperforeerd, goudkleurig suède. De portierbekleding bestaat uit donkerblauw leer en suède. Het blauw en goud, de kleuren van een vonk, worden op het dashboard voortgezet. Verder is hier zilverkleurig carbon toegepast en is het dashboard voorzien van vier multifunctionele lcd-schermen.

Nissan onthult de ESFLOW tijdens de Autosalon van Genève (3 t/m 13 maart). Daar deelt het model de stand met andere innovatieve nieuwkomers, echter met één verschil: die zijn klaar voor productie.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info