23 augustus 2004
 

Nissan

Nissan start Europa-offensief tijdens Autosalon van Parijs

Autozine
23 augustus 2004 | Nissan richt zich steeds meer op Europa. Tijdens de komende Autosalon van Parijs presenteert het merk maar liefst vier nieuwe modellen. Sommige zijn specifiek voor de Europese markt aangepast. Het gaat om de nieuwe Europese Pathfinder SUV, de 350Z Roadster, de Europese Murano en de X-TRAIL met brandstofcel.

De nieuwe Pathfinder is een SUV (Sports UtilityVehicle) en een doorontwikkeling van de Dunehawk, het conceptmodel dat Nissan in 2003 tijdens de IAA in Frankfurt toonde. Het model is bedoeld voor mensen met een actieve levenstijl, die een veelzijdige auto nodig hebben voor hun hobbys en andere activiteiten. Er zijn drie rijen stoelen in de Pathfinder. De tweede en derde rij zijn neerklapbaar zodat een enorme bagageruimte ontstaat. Als alleen de derde rij is neergeklapt, biedt de Pathfinder volgens Nissan de meeste ruimte in zijn klasse. Het interieur is bijzonder flexibel: in totaal zijn 64 verschillende opstellingen mogelijk. De achterruit is apart te openen, zodat de bagageruimte ook gemakkelijk toegankelijk is in krappe parkeerplaatsen.

Nissan

De aandrijfkracht is afkomstig van Nissans nieuwe, 2,5-liter viercilinder turbodieselmotor van de YD-serie. Kenmerken van de krachtbron zijn de common-railtechnologie van de tweede generatie en een nieuw systeem dat zorgt voor minder motortrillingen en meer verfijning. Hoewel de Pathfinder een 4x4 is, is de auto voorzien van een onafhankelijke double wishbone-wielophanging aan zowel de voor- als de achterzijde. Dankzij de elektronische ALL MODE 4x4-transmissie een verbeterde versie van het systeem in de X-TRAILstaat de Pathfinder volgens de makers ook in het terrein zijn mannetje. De verkoop van de nieuwe Pathfinder start in maart 2005. Prijzen zijn nog niet bekend.

De cabrioletversie van de 350Z wordt eveneens tijdens de Autosalon van Parijs getoond, een paar maanden voor zijn introductie in 2005. Net als in de Coupe zorgt een 3,5-liter VQ V6-motor voor 209 kW (280 pk) en 363 Nm voor de sportieve aandrijving van de achterwielen. Het inlaatsysteem en de uitlaat zijn beide zo afgestemd dat het geluid van de motor ook tijdens het open rijden op zijn prettigst klinkt. Prijzen van de 350Z Roadster zullen tijdens de Autosalon worden bekendgemaakt.

Tijdens de Autosalon van Parijs maakt de Europese versie van de Murano zijn Europese debuut. De Nissan Murano is een opvallende crossover met de hoogte van een 4x4 en de lijnen van een sportauto. De Murano is immens populair in de Verenigde Staten, waar hij al ruim een jaar op de markt is. Om aan de wensen en eisen van de Europese automobilist te voldoen, zijn ten opzichte van de Amerikaanse versie meer dan 1.600 wijzigingen aangebracht. De auto is voorzien van de onderscheiden 3,5-liter VQ V6-motor uit de 350Z Coupe en Roadster. Uniek in dit segment is de Continu Variabele Transmissie (CVT) met de mogelijkheid om uit zes voorgeprogrammeerde versnellingen te kiezen. De Murano is tevens voorzien van Nissans ALL MODE-systeem.

De Murano staat vanaf het begin van 2005 in Europa bij de Nissan-dealers. Tijdens de Autosalon van Parijs kan hij echter al worden besteld; dan zijn ook de prijzen en specificaties bekend.

Nissan

De Patrol heeft recentelijk heel wat veranderingen ondergaan. Met een groot aantal modificaties aan het exterieur en een opgewaardeerd interieur zet de Patrol wederom de norm in het authentieke 4x4-segment. De Patrol heeft een nieuwe neus, een nieuw vormgegeven achterkant en nieuwe, geintegreerde treeplanken. Aanpassingen aan de 3,0-liter turbodiesel geven meer trekkracht.

Tijdens de Autosalon van Parijs toont Nissan eveneens de X-TRAIL met brandstofcel uit 2003. Dit model is aanzienlijk sneller en heeft een grotere actieradius dan de versie van 2002, die te zien was op de IAA in Frankfurt in 2003. De vorderingen met de brandstofceltechnologie zijn zo bemoedigend, dat in Japan sinds dit jaar de X-TRAIL met brandstofcel valt te leasen.

KwikFit
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info