22 mei 2012
 

Nissan

Nissan realiseert eerste snellaadpaal in Nederland

Autozine
22 mei 2012 | Nissan onthulde gisteren in samenwerking met The New Motion de eerste openbare snellader in Nederland. De officiƫle opening vond tegelijk plaats met een soortgelijke ceremonie in Frankrijk. Dit zijn de eerste twee snelladers van de vierhonderd die Nissan ter beschikking stelt in Europa, waarvan er veertig bestemd zijn voor Nederland. Nissan vindt dat elke elektrische auto zich binnen dertig minuten tot tachtig procent moet kunnen opladen.
AutoCoach
Info

De eerste snelladers van Nissan zijn het begin van een compleet Europees netwerk dat het reizen met bijvoorbeeld de Nissan LEAF eenvoudiger moet maken. De snellader in Nederland is de eerste in een netwerk van veertig stuks die opgenomen worden in het zogenoemde love to load-netwerk van The New Motion, de organisatie die elektrisch rijden in Nederland stimuleert.

Nissan

Nissan wil dat automobilisten hun elektrisch aangedreven auto binnen dertig kilometer van waar ze zich bevinden kunnen opladen. De eerste openbare snellader werd gisteren onthuld op een strategische plek nabij de A1, aan de Maanlander 14 in Amersfoort, bij het bedrijfsverzamelgebouw van de ontwikkelende belegger Schipper Bosch.

De Franse ceremonie vond plaats bij de Cora-supermarkt in het stadje Haguenau. Het is de eerste van zes snelladers in de Franse Elzas. Deze regio is zeer actief op het gebied van elektrisch rijden en investeert in een elektrische infrastructuur. Frankrijk wil in totaal veertig snelladers plaatsen.

Nissans snellader voldoet aan de eisen van de internationale CHAdeMo-standaard voor snelladers. De snellaadpaal is ontworpen en ontwikkeld door Nissan, zodat hij kleiner en goedkoper is dan de normale uitvoeringen. De lader is ook geschikt voor het AC 43 kW-oplaadsysteem van alliantiepartner Renault, voor toekomstige uitbreiding van het netwerk.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021