22 januari 2016
 

Nissan

Nissan produceert batterijen in Sunderland

Autozine
22 januari 2016 | Nissan brengt de productie van een nieuwe generatie batterijen onder in zijn fabriek in het Engelse Sunderland. Dat heeft het autoconcern bekendgemaakt bij de introductie van de nieuwe LEAF met een actieradius van 250 km. Het betekent andermaal een stevige investering in de Britse fabriek.
AutoCoach
Info

De productie van de batterijen betekent een investering van bijna 34,5 miljoen euro en de komst van driehonderd hooggekwalificeerde arbeidsplaatsen voor productie, onderhoud en ontwikkeling in Nissans geavanceerde lithium-ion-batterij-fabriek in Sunderland. Het is de grootste productiefaciliteit in zijn soort in Europa en een van de drie batterijproductielocaties van Nissan wereldwijd. De batterijen zijn bestemd voor de volledig elektrische Nissan LEAF en de e-NV200, de eveneens volledig elektrische bestelauto die Nissan produceert in de fabriek in Barcelona, Spanje.

Nissan

Nissan heeft inmiddels meer dan 200.000 volledig elektrische LEAF verkocht, die in totaal ruim 3,2 miljard kilometers hebben afgelegd. De bekendmaking  van de productie-uitbreiding in Sunderland toont aan dat Nissan zich inzet voor een toekomst met volledig elektrische mobiliteit. Alleen al in 2015 verkocht Nissan wereldwijd 43.651 LEAFs, waarvan 15.630 exemplaren in Europa.

Sinds Nissan in 2013 startte met de productie van elektrische auto's in Sunderland (een investering van 546 miljoen euro) zorgen de productie van batterijen en van de Nissan LEAF voor meer dan tweeduizend arbeidsplaatsen, zowel bij Nissan zelf als bij toeleveranciers.

Nissan

De bekendmaking van de productie van de nieuwste generatie batterijen in Sunderland komt aan het begin van een belangrijk jaar voor Nissan. De fabriek in Sunderland viert namelijk dit jaar zijn dertig jarig bestaan, de grootste fabriek in de geschiedenis van de Britse auto-industrie. Ook viert Nissan dit jaar de tiende verjaardag van de fabriek in Sint-Petersburg in Rusland. Afgelopen jaar produceerde deze fabriek het 200.000e  voertuig, waarmee het de snelst groeiende fabriek in Rusland is.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021