24 augustus 2015
 

Nissan Navara

Nissan presenteert NP300 Navara

Autozine
24 augustus 2015 | Nissan introduceert de geheel nieuwe NP300 Navara. Nissan richtte zich bij de ontwikkeling van de nieuwe NP300 Navara op meer comfort en verfijning, met behoud van off-road capaciteiten, duurzaamheid en laadvermogen. Het model is op alle fronten vernieuwd, met een chassis dat op een groot aantal punten is gewijzigd voor betere rijeigenschappen. Met hetzelfde DNA als de crossover-modellen van Nissan, profiteert de NP300 Navara van een interieur met de stijl en moderne voorzieningen van een personenauto. Bovendien geeft Nissan met een garantietermijn van 5 jaar/160.000 km een signaal af op het gebied van vertrouwen en zekerheid.
AutoCoach

Een van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe NP300 Navara is dat hij zou rijden als een crossover. Om dat te bewerkstelligen zonder de off-road kwaliteiten te beïnvloeden, ontwierp Nissan een nieuwe vijf-link achterwielophanging voor de Double Cab-versie. Het comfort en stuurgedrag zou daarmee aanzienlijk zijn verbeterd, terwijl de ophanging 20 kilo minder weegt dan het bladveersysteem van de vorige generatie. De King Cab-versie is voorzien van grondig vernieuwde bladveren die niet alleen zeven kilo lichter zijn dan voorheen, maar ook de achterste vrijloophoek met 3,1 procent verbeteren en rijgeluiden reduceren.

Nissan

In het segment dat traditioneel niet voorop loopt op het gebied van de nieuwste comfort- en veiligheidsvoorzieningen, introduceert Nissan de Around View Monitor en Forward Emergency Braking (FEB). Andere voorzieningen zijn cruise control, Hill Descent Control (HDC) en Hill Start Assist (HSA). Ook Keyless Entry, achteruitrijcamera en parkeersensoren zijn leverbaar.

Het dashboard is geheel nieuw ontworpen. Het ontwerp creëert meer ruimte voorin, terwijl de voorste stoelen zijn vernieuwd voor een betere ergonomie en ondersteuning. De NP300 Navara is voorzien van dual zone climate control, evenals verbeterde ventilatie en stoelen voor passagiers achterin in het geval van de Double Cab.

Nissan levert de NP300 Navara met een nieuw ontwikkelde 2.3 dCi dieselmotor die 24 procent zuiniger is dan die van de vorige generatie. Behalve de versie met 118 kW (160 pk) is er ook een twinturbovariant met een vermogen van 140 kW (190 pk). Het model is naar wens verkrijgbaar met een handbediende zesbak of een zeventrapsautomaat (alleen op de Double Cab-uitvoeringen). Tevens is er keuze uit 2WD of 4WD.

Met een laadvermogen van meer dan een ton en een trekgewicht van 3,5 ton is hij berekend op vele klussen. De bijzonder sterke C-profielen met verschuifbare klemmen in de laadbak zijn ontworpen om lading van alle soorten en maten veilig vast te zetten. Voor meer bruikbaarheid is de laadvloer van de Double Cab-uitvoering met 67 mm verlengd tot 1.578 mm. De King Cab biedt een laadlengte van 1.788 mm.

De nieuwe Nissan NP300 Navara beleeft zijn Europese debuut op de autoshow van Frankfurt (IAA) in september 2015. De definitieve specificaties en de prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

XLLease
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021
 

Info