9 september 2013
 

Nissan

Nissan presenteert Nismo watch concept

Autozine
9 september 2013 | Als eerste autofabrikant introduceert Nissan een smartwatch: de NISMO Watch Concept. Het is een intelligent horloge dat real-time biometrische gegevens van de rijder verzamelt en tevens toegang biedt tot voertuiggegevens, zoals verbruik en prestaties.
Info

De Nissan NISMO Watch registreert de prestaties van de rijder en de auto. Een hartsensor levert biometrische gegevens van de bestuurder aan. Via een smartphone app en Bluetooth Low Energy maakt de smartwatch verbinding met de auto. Zo kunnen gegevens verkregen worden over de gemiddelde snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast biedt het horloge toegang tot de voertuigtelematica en -data tijdens het rijden op een circuit. Via de smartwatch krijgt de bestuurder ook onderhoudsvoorstellen op maat van Nissan.

Nissan

Deze ontwikkeling komt als eerste beschikbaar voor eigenaren van een Nissan NISMO. Deze speciale versies van de Nissan-modellen zijn ontwikkeld door Nissan Motorsport, beter bekend als NISMO. De NISMO Watch Concept wordt gepresenteerd op de internationale autoshow IAA in Frankfurt (10-22 september).

Eerder dit jaar introduceerde Nissan al de NISMO Lab, een mobiel laboratorium waarin gegevens van coureurs (ook de hersenactiviteit) en de prestaties van hun raceauto's verzameld worden. Zo kunnen de prestaties optimaal worden geanalyseerd tijdens de races. NISMO wil deze digitale technologie beschikbaar maken voor zowel andere sporters en als voor rijders via draagbare voorzieningen.

De NISMO Watch registreert en waardeert ook de sociale prestaties van de gebruiker op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram via Nissans zelfontwikkelde Social Speed-software.

De fraaie NISMO Watch wordt in drie kleuren leverbaar: zwart, wit en zwart/rood. Het ontwerp van de smartwatch kenmerkt zich door een vloeiend, futuristisch en ergonomisch ontwerp geïnspireerd op de lijnen van een racecircuit. Het gebruik van de technologie is simpel: via twee drukknoppen kan de gebruiker alle functies bedienen.

De NISMO Watch gebruikt een lithiumbatterij die opgeladen kan worden via een micro-USB-aansluiting. Op een volle accu kan het horloge zeven dagen onafgebroken functioneren bij normale gebruiksomstandigheden.

Wittebrug
Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021