24 januari 2003
 

Nissan

nissan opent nieuw europees design centrum in londen

Autozine
24 januari 2003 | Nissan is een nieuw Europees designcentrum rijker. Het staat in Londen. De opening is verricht op 22 januari door Carlos Ghosn, President en CEO van Nissan Motor Company, en Shiro Nakamura, Senior Vice President en Hoofd Design. Het designcentrum speelt een hoofdrol in de ontwikkeling van modellen voor de Europese markt. Drie teams houden zich hier bezig met de vormgeving van deze toekomstige Nissans onder leiding van Christopher Reitz, Stephan Schwarz en Makoto Yamane.
Info

Het nieuwe centrum dat opereert onder de naam Nissan Design Europe (NDE) en de taken van de centra in het Duitse München en het Britse Cranfield overneemt maakt deel uit van een creatief netwerk dat Nissan in de loop der jaren heeft opgebouwd. Dit netwerk bestaat wereldwijd nu uit zes designstudio´s. In het nieuwe Europese centrum komen in totaal 50 mensen te werken, 25 procent meer dan in München en Cranfield samen.

Nissan

Londen is een ideale plek volgens Nakamura. Het nieuwe designcentrum is gevestigd in een voormalig onderhoudsgebouw van de Britse spoorwegen, de Rotunda. Het staat in Paddington, een deel van centraal Londen met een multiculturele inslag. Dit is het kloppend hart voor hedendaagse kunst, architectuur, mode en tal van nieuwe designtrends. Nissan heeft de Rotunda gekozen vanwege de kolossale binnenruimte, waarin de complete ontwerpstudio perfect past. Onder leiding van de architecten Tate en Hindle is het interieur vormgegeven volgens het thema wa. Dat het Japanse woord voor harmonie. De inrichting is als het ware een smeltkroes van Europese en Aziatische stijlen. De studio bestaat uit een CAD-afdeling (Computer Aided Design), een presentatieruimte, een showroom en een gedeelte om te ontspannen en ideeen uit te wisselen. Verder staan er tal van machines om schaalmodellen mee te maken. Ook herbergt het centrum een speciaal belichtingssysteem om conceptmodellen met verschillende typen daglicht te beschijnen.

In het NDE-centrum zijn door Europese smaak geinspireerde ontwerpen nadrukkelijk als voorbeelden van het toekomstig denken in de schijnwerpers gezet, bijvoorbeeld de nieuwe Micra. Het concept van een cabriolet Micra C+C past volgens Nakamura ook in de nieuwe kijk op design. jaar is gelanceerd in Japan. Het is een zeer ruime auto, waarvoor een kubusvorm model heeft gestaan.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021