12 augustus 2001
 

Nissan Crossbow

Nissan goed vertegenwoordigd op Frankfurt Motor Show

Autozine
12 augustus 2001 | Nissan laat naast de nieuwe Primera twee conceptcars debuteren op de Frankfurt Motor Show. De mm.e is een compacte, driedeurs hatchback die duidelijk overeenkomsten vertoont met de Primera Concept. De Crossbow daarentegen is een stoere 4x4 die profiteert van Nissans roemrijke 4WD ervaring. Beide voertulgen geven gestalte aan de toekomstvisie van het Japanse merk.
AutoCoach
Info

De mm.e bestaat uit twee delen. Het bovenste segment omringt de inzittenden als een cocon. Het volume eronder lijkt op twee sterke schouders om op te leunen. De wielkasten zijn hierdoor eveneens aan elkaar verbonden. De weelderige vormen en de hoog geplaatste koplampen versterken de bijzondere buitenkant. Het compacte interieur is zo ontworpen dat het puurheid en elegantie uitstraalt, maar daarnaast een vriendelijke uitstraling heeft. Het exterieur benadrukt het ruimtelijke interieur en geeft een gevoel van veiligheid, soliditeit en zekerheid.

Nissan

De techniek van de mm.e is zeer geavanceerd en is zo ontworpen dat het eenvoudig in het gebruik is. Internet- en communicatietechnologie, geavanceerde navigatie- en audiosystemen zijn geïntegreerd in een gecentreerd computerdisplay. Alles is gemakkelijk bedienbaar via de afstandbediening op het stuurwiel. Met de mm.e komt Nissan tegemoet aan de wensen van jonge, vrijdenkende, stijlbewuste individuen.

De Crossbow verbeeldt Nissans passie voor het 4x4-rijden: met een halve eeuw aan ervaring in het ontwerpen van 4WD's heeft Nissan een markante, imposante en krachtige 4x4 gebouwd. De Crossbow heeft een moderne, assertieve, zelfbewuste stijl en een reeks van eenvoudig bruikbare technologieën. In de sporen van Nissans 4WD-icoon, de Patrol, is de Crossbow gericht op individuen die een sterk, krachtig voertuig zoeken dat een opvallend uiterlijk heeft en geschikt is voor allerlei activiteiten.

In het design van de Crossbow zijn veel architecturale invloeden te herkennen. De hoekige, pronkerige grille en het eenvoudige, iconische ontwerp van het voertuig laten zien dat het model een echte Nissan 4x4 is. De Crossbow is net zo praktisch als hij eruit ziet, dankzij authentieke off-roadkenmerken als een geïntegreerde krik, een treeplank, trekhaken en een extern bijvulpunt voor smeermiddelen en koelvloeistoffen.

Het ruige uiterlijk staat in schril contrast tot het luxueuze en verfijnde interieur van de Crossbow. De cabine is voorzien van innovatieve bergplekken en doelgerichte technologieën en geeft een beschermd gevoel. Het interieur, met vier verhoogde zitplaatsen, is ruimtelijk en comfortabel. De rustgevende omgeving wordt bereikt door een mix van materialen als olijfhout met hightech accessoires van zilver en siliconen. Het olijfkleurige dashboard wordt gecontrasteerd door hoekige, zilveren randen en een hypermodern beeldscherm.

Het grote, T-vormige scherm in de middenconsole integreert GPS-navigatie, audio en klimaatcontrole. Op dit scherm zijn ook zaken af te lezen die speciaal voor offroadgebruik ontworpen zijn, zoals een bijzonder gedetailleerd navigatiesysteem, informatie over het wegdek, tractie, hellingshoeken en hoogten. De informatie is met een druk op de multifunctionele knop op de middenconsole of met de afstandbediening op het stuurwiel verkrijgbaar.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021