14 juni 2016
 

Nissan

Nissan ontwikkelt SOFC-brandstofcel voor auto's

Autozine
14 juni 2016 | Nissan werkt aan een zogenoemde solid oxide-brandstofcel (SOFC) voor auto's. De brandstofcel produceert op zeer efficiƫnte wijze elektriciteit door waterstof uit onder meer bio-ethanol en aardgas te laten reageren met zuurstof uit de buitenlucht; met een vast oxide (keramiek) als elektrolyt.
Info

Nissan

Met de SOFC heeft een elektrisch aangedreven auto een actieradius die vergelijkbaar is met die van auto's met een verbrandingsmotor; zo'n zeshonderd kilometer. Bovendien genieten de inzittenden van alle voordelen van elektrische auto's: een stille aandrijflijn, lineaire vermogensafgifte en snelle acceleratie.

Brandstoffen op basis van bio-ethanol, vooral uit suikerriet en maïs, zijn overal verkrijgbaar in Noord- en Zuid-Amerika en in Azië. Nissans nieuwe brandstofcel biedt met toepassing van bio-ethanol milieuvriendelijke, duurzame mobiliteit. De opwekking van elektriciteit in een SOFC veroorzaakt weliswaar CO2-emissie. Maar die wordt geneutraliseerd door het groeiproces van suikerriet waarvan bio-ethanol wordt gemaakt.

De zogenoemde e-Bio-brandstofcel wordt steeds gebruiksvriendelijker. De mix van ethanol en water is eenvoudiger en veiliger te gebruiken dan andere brandstoffen. De gebruikskosten van een auto met SOFC-brandstofcel zijn laag en vergelijkbaar met die van elektrische auto's van nu.

Nissan

De e-Bio-brandstofcel past in het concept van "Nissan Intelligent Mobility" en bevordert hogere efficiëntie en elektrificatie van mobiliteit, maar ook rijplezier, in de vorm van de 100% elektrische Nissan LEAF, e-NV200 en e-Power, die is voorzien van een grote, in de motor geïntegreerde elektromotor met een grote capaciteit en een generator.

Nissan onthult TownstarNissan onthult Townstar
28 september 2021
Nissan verkoopt 250.000e EV in EuropaNissan verkoopt 250.000e EV in Europa
6 september 2021
Nissan versnelt elektrificatieNissan versnelt elektrificatie
27 augustus 2021
Nissan onthult EV36ZeroNissan onthult EV36Zero
1 juli 2021